Dit jaar was de nieuwjaarsreceptie bij het buurthuisje van de wijk. Er was een welkomstdrankje, uitgereikt door de voorzitter en erwtensoep, uitgedeeld door diens vrouw. Ook de bieren van brouwerij "Het roze varken" omlijstten de vele nieuwjaarswensen die werden uitgewisseld. Heerlijk, zo'n buurthuisje in de wijk!

Een sprankelend welkomsdrankje... ...van de voorzitterWelkomstdrankje van de voorzitterErwtensoep opwarmen......en goed roeren.Laangzaamaan drukkerNieuwjaarsreceptie 2018Nieuwjaarsreceptie 2018Nieuwjaarsreceptie 2018Nieuwjaarsreceptie 2018Nieuwjaarsreceptie 2018Marshmallows roosteren boven een vuurkorfMarshmallows roosteren boven een vuurkorfMarshmallows roosteren boven een vuurkorfMarshmallows roosteren boven een vuurkorfMarshmallows snoepenMarshmallows snoepenKoude oostenwind; mutsenweer!Lekker; hete erwetnsoep.Nieuwjaarsreceptie 2018Gezellig in de late middagzonVoor iedereen de beste wensen!

Sinterklaas was ook dit jaar in de wijk op bezoek. Deze keer had hij het plan opgevat om, samen met de Pieten uiteraard, alle kinderen persoonlijk op te halen. Hij moest daarvoor wel een aardige eindje door de wijk heen en weer wandelen, maar hij hield het bewonderenswaardig goed vol; zónder paard, deze keer.
Bij elk ophaaladres kwam er weer een puzzelstukje van de eindbestemming bij! Toen hij alle kinderen had verzameld, toog de steeds maar aangroeiende stoet naar -zo bleek uit de complete puzzel- De Kookplaats, om daar Sinterklaas zijn verjaardag te vieren.

Sinterklaas komt vanuit HoogstedehofOp weg om de volgende kinderen op te halenEven zwaaien naar de fotograafOp de KlingelbeeksewegHé, dezelfde jasjesRoetveegpietenDe muziekpiet en de AdministratiepietEven klimmen Sinterklaas!Sinterklaas in gesprekWij zijn vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk ♪♪Even tellen hoeveel kinderen nog op te halenSinterklaas lust ook wel een broodje!Bij zowat de laatse op te halen kinderenMooie muts, zei SinterklaasEven luisteren...Piet, die ziet het nietMooi kroontje, hoorDe laatste foto van de puzzel; alle kinderen zijn er nuKijk, nu zie je waar we naar toe gaanWij gaan naar De Kookplaats!Pieten op weg naar De Kookplaats

Op vrijdag 6 oktober heeft in De Kookplaats op het terrein van Arnhems Buiten een Buurtquiz plaatsgevonden. Er deden 17 teams van 6 personen mee. De quiz bestond uit 5 vragenrondes + een "petje op petje af" ronde.

De Teams

 1. Klingelbeek -teamcaptain: Ton Schulte
 2. Rosandepolder Arnhem -teamcaptain: Ruud van Rijn
 3. Rosande Oosterbeek -teamcaptain: Ruud van Rijn
 4. Buurman en Buurman en Buurman-teamcaptain: Marco Schoneveld
 5. Utrechtseweg -teamcaptain: Remy
 6. Heijenoord -teamcaptain: Doreen Hartman
 7. Hulkesteinseweg 1 -teamcaptain: Ellen Frankfort
 8. Hoogstedelaan west -teamcaptain: Daan
 9. Hoogstedelaan midden -teamcaptain: Annette Verbaak
 10. We just hoogstede -teamcaptain: Eelco Visser
 11. Hoogstedelaan -teamcaptain: Joop van Osch
 12. Maisveld 1 -teamcaptain Marlieke: Hamer
 13. Maisveld 2 -teamcaptain Marlieke: Hamer
 14. Kema Knallers -teamcaptain: Marike Koldewee
 15. Rijnzicht -teamcaptain: Ludo Mooi
 16. Utrechtseweg / Hulkestein -teamcaptain: Hanne Lalleman
 17. De Hooligans -teamcaptain: Christine Schakelaar

De vragenronden

 1. Zuid Amerika
 2. De Galliërs
  ----------------Pauze--------------------
 3. The best off 10 jaar buurtquiz Lombok
 4. Petje op Petje af (met ja/nee vragen uit de Gelderlanders van afgelopen maanden)
  ----------------Pauze--------------------
 5. Genius Loci
 6. Muziek

 De Uitslag

2017 10 06 buurtquiz 02Winnaars buurtquiz 2017

Zondag 24 september is er weer een wandeling door Klingelbeek en Lombok geweest.Deze wandeling stond in het teken van De slag om Arnhem in 1944. Hieronder een aantal foto's die genomen zijn op de vertelpunten, te beginnen bij de inleiding op het grasveld aan de Klingelbeekseweg.

De Gidsen waren David van Buggenum, auteur van diverse boeken over B company, Marcel Anker, auteur van het recent verschenen boek The Lost Company over C company en Bart Steenkamer, beroepshalve en privé betrokken bij de Slag om Arnhem. Dit stond garant voor veel mooie verhalen!

Buurtwandeling slag om ArnhemDe vertelling begon bij de opmars van de Engelse parachutisten bij de spoorbrug over de Klingelbeekseweg.
Buurtwandeling slag om ArnhemClaude Gronert raakte op 17 september gewond bij de spoortunnel bij het voormalige stationnetje van Oosterbeek Laag door Duits machinegeweervuur. Thomas probeerde naar hem toe te kruipen om zijn broer te helpen. Op het moment dat Thomas vlakbij Claude was, werden ze allebei doodgeschoten door een machinegeweer, dat in een spoorweghutje langs het spoor stond opgesteld.Buurtwandeling slag om ArnhemIn dit schuurtje hadden -met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid-  de Engelsen een  noodhospitaal ingericht.
2017 09 buurtwandeling slag om arnhem 04Dit pand (De Peppel) is door de Engelsen grondig onderzocht op de aanwezigheid van Duitse militairen.
Buurtwandeling slag om ArnhemDeze 6-ponder stond tegenover De Peppel, aan het begin van de Klingelbeekseweg2017 09 buurtwandeling slag om arnhem 06Neergeschoten Engelsen op de Utrechtseweg, Engelse company-leider die de terugtocht door Lombok leidde en een parachutistenvaantje dat na veel omzwervingen weer bij deze Engelse parachutist is teruggekomen.Buurtwandeling slag om ArnhemNa een omtrekkende beweging om het Elisabeth Gasthuis, trokken de Engelsen richting west door Lombok.
2017 09 buurtwandeling slag om arnhem 08Ook via de bossen van Landgoed Den Brink ging de terugtocht. Het hek is er nog net zo...Buurtwandeling slag om ArnhemHuize Hoogstede, dat helaas is gesneuveld door de oorlogshandelingen.Buurtwandeling slag om ArnhemEen afsluitende versnapering bij het gloednieuwe buurthuisje van de buurtvereniging.