icons_pcclub

Op initiatief van een aantal enthousiaste buurtgenoten is tijdens de Algemene Ledenvergadering van de buurtvereniging in 1999 de PC-buurtclub opgericht.

Er werd eerst door middel van een enquête vastgesteld hoeveel leden van de buurtvereniging belangstelling hadden voor deelname aan zo'n club en op welke specifieke gebieden deze belangstelling ligt. Ook werd geïnventariseerd, welke kennis van hard- en software in onze buurt beschikbaar is en wie zich wil inzetten om beginners wegwijs te maken.

Wij maken gebruik van de beamer van Huis en Haard en kunnen zo op een groot scherm het computerbeeld projecteren. Dit geeft een goed beeld van de bewerkingen bij de uitleg van programma's e.d.

Eenmaal per twee maanden vindt een bijeenkomst plaats in verzorgingstehuis Klingelpoort aan Het Maisveld. Er kunnen vragen worden gesteld die door anderen, die met het onderwerp al enige ervaring hebben opgedaan, worden beantwoord. Bij deze bijeenkomsten wordt eveneens door een van onze eigen "specialisten" een actueel thema besproken of bij nieuwe ontwikkelingen stil gestaan. Ter plekke wordt nieuwe software getoond en gedemonstreerd. Ook van buiten worden soms sprekers uitgenodig

 

Deelname aan deze PC-club avonden staat voor ieder lid van de buurtvereniging open en is geheel vrijblijvend. Er wordt slechts om een geringe bijdrage verzocht om de kosten van koffie of thee en het gebruik dat wij mogen maken van de ruimte bij verzorgingstehuis Klingelpoort te kunnen dekken. Indien u zich opgeeft, krijgt u:

  • Elke keer een aankondiging van de bijeenkomsten bij Huis & Haard waar ervaringen en kennis wordt uitgewisseld en steeds weer een actueel onderwerp als thema wordt behandeld.
  • Een netwerk voor hulp bij vragen of problemen die zich kunnen voordoen bij het gebruik van uw computer.
  • De mogelijkheid tot uitwisseling van hard- of software of het gezamenlijk aankopen daarvan.
  • Het deelnemen aan of organiseren van thema gerichte avonden (eventueel bij toerbeurt bij iemand thuis).

Hieronder volgt een overzicht met namen, telefoonnummers en E-mail adressen van diegenen die u bij de daarin genoemde onderwerpen eventueel verder kunnen helpen.

Coördinatie: Jan Wage en Jack Schoot
Specifieke ondersteuning E-mail
Basiskennis Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Windows 7 / 8 / 10 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Word Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Spreadsheets Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Internet / E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Websites Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.