WhatsAppwebZoals besproken in de laatste bijeenkomst van de PC-club is een WhatsApp groep “PC-buurtclub” gemaakt waaraan de leden van de PC-club op vrijwillige basis kunnen deelnemen.

Degene die belangstelling heeft om hieraan deel te nemen, dient wel een mobiel telefoonnummer te hebben en een smartphone waarin WhatsApp is geïnstalleerd. Via een Whatsappje kan ieder hulp vragen voor probleempjes op het gebied van PC’s, tablets of smartphones.

Aangezien ieder in de groep, de gestelde vragen en eventuele antwoorden kan zien, leren de anderen daar ook wat van! Diegenen, waarvan reeds een mobiel nummer bekend was, hebben inmiddels een uitnodiging om deel te nemen onvangen. Degene waarvan geen mobiel nummer bekend is en die ook wil deelnemen kan dit onder opgave van het mobiele nummer kenbaar maken aan de groepsbeheerders, te weten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De PC-club bestaat inmiddels bijna 20 jaar! Nu de computer gemeengoed is geworden, hebben wij ons afgevraagd of de argumenten om zo’n club voort te laten bestaan nu nog wel van toepassing zijn.
Vastgesteld hebben we, dat de leden nu veel meer thuis zijn op computers en/of tablets. De leden hebben daarbij aangegeven dat de begeleiding, ondervonden binnen ons clubje, daar zeker aan heeft bijgedragen.

Op grond van deze overweging waren wij het er gezamenlijk over eens, dat regelmatige bijeenkomsten niet meer echt nodig zijn. Wel blijkt dat men behoefte heeft aan ondersteuning, mochten er problemen of vragen zijn. Wij menen daar invulling aan te kunnen geven door:

  1. Het formeren van een WhatsApp-groepje waarop vragen kunnen worden gesteld en antwoorden worden gegeven, zodat ieder daarvan het zijne kan opsteken.
  2. Het blijft zo dat vragen om hulp ook rechtstreeks zoals gebruikelijk aan ons kunnen worden gesteld.
  3. Mochten zich belangwekkende ontwikkeling op PC/Tablet/Smartphone gebied voordoen, blijven wij de mogelijkheid openhouden om een bijeenkomst te organiseren.

Indien er nog vragen zijn met het oog op bovenstaande, dan horen wij dat graag. Die vragen kun je richten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De afspraken zullen wij ook op de website van onze buurtvereniging weergeven en eveneens vermelden in ons buurtblad “de Klingelstee”. Uiteraard wordt ook het bestuur van onze buurtvereniging op de hoogte gesteld van dit besluit.

Met vriendelijke groet, Jan Wage en Jack Schoot.

appsDe gebruikelijke agenda voor onze bijeenkomsten is wat aangepast. Nieuw is de ‘App-show’. Elke bijeenkomst zullen tenminste twee ‘apps’ worden besproken en gedemonstreerd. De deelnemers worden uitgedaagd om leuke of interessante apps waarmee zij ervaring hebben in te brengen. Ook willen wij ons bezig houden met het zoeken naar mogelijk bestaande apps voor praktische oplossingen.

Met al deze nieuwigheden vergeten wij natuurlijk niet om steun te blijven verlenen bij het gebruik van onze PC’s/laptops waarbij juist nu het nog maar vrij kort in gebruik zijnde Windows 8 en 8.1 aan de orde zijn en het feit dat Windows XP vanaf april 2014 niet meer door Microsoft zal worden ondersteund.

 

 

 

Navigatie ComputerclubDe website van de Computerclub is uitgebreid met het thema: Diverse onderwerpen. Hier kunt u informatie vinden over:

Een ideale plaats voor het plaatsen van behandelde onderwerpen tijdens de Computerclub avonden.