Impressie van het woonzorgcomplexDe Klingelpoort is een kleinschalig complex dat plaats biedt aan 24 woonzorgappartementen. Het gebouw vormt  de poort naar de wijk Klingelbeek.

Het mooie van Klingelpoort is de compacte bouwvorm die zorgt voor een beschutte manier van wonen. Via het atrium en overdekte gangen bent u snel op de plaats waar u moet zijn.

Zo lang mogelijk zelfstandig In Klingelpoort worden zorg en dienstverlening met u afgestemd op het zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. Om in aanmerking te komen voor een woning in Klingelpoort heeft u een indicatie voor zorg nodig. Dit kan een verblijfsindicatie of een thuiszorgindicatie zijn.

Klingelpoort nodigt uit!
In Klingelpoort staat ontmoeting centraal. Tussen bewoners onderling, maar ook tussen bewoners en wijkbewoners. Het open karakter van het gebouw nodigt zowel eigen bewoners als wijkbewoners uit om deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals muziek, film en tentoonstellingen. U ontmoet uw mede- en buurtbewoners in de gemeenschappelijke ruimte en de horecavoorziening, waar u gezamenlijk kunt eten of een kopje koffie kunt drinken, maar ook bezoek kunt ontvangen. Kortom: in Klingelpoort is altijd iets te beleven. U bent er van harte welkom.

DrieGasthuizenGroep
Frontoffice:
T (026) 354 94 15
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
www.driegasthuizengroep.nl

DrieGasthuizenGroep opende vrijdag 5 december 2014 officieel haar nieuwe zorgappartementen Klingelpoort. Na een bouwtraject van een jaar was het zover: Klingelpoort is bewoond en het wijkrestaurant geopend. Met een bezoek van koning Willem Alexander en koningin Maxima (geacteerd door 2 medewerkers) kreeg de opening een vorstelijk tintje.

“Koningin Maxima” krijgt bloemen van bewoonster Klingelpoort. Foto: Peter Arends Terwijl de bewoners van Klingelpoort als stralend middelpunt beneden in het atrium zaten, liepen de verdiepingen vol met bezoekers. Er kwam veel bezoek van zowel medewerkers en vrijwilligers als (bouw)relaties en mensen uit de omliggende wijken. Woonzorgmanager Wilma van Arragon opende de bijeenkomst met het instuderen van een lied over Klingelpoort, waarna het koninklijk bezoek feestelijk werd ontvangen. Het orkestje zorgde voor een gezellige sfeer. De cliëntenraad overhandigde de bewoners nog een grote ingelijste groepsfoto.

Directeur-bestuurder Angela Jansen bedankte alle betrokkenen bij de bouw en vertelde dat het slechts 3 jaar heeft geduurd vanaf het eerste gesprek over nieuwbouw tot aan de opening. DrieGasthuizenGroep is er trots op, in deze onzekere tijd in de ouderenzorg, zo’n mooi gebouw in gebruik te nemen. Welling catering van het restaurant sponsorde de bijeenkomt door te zorgen voor alle drankjes en hapjes.
Na een gezellige borrel, kreeg iedereen bij het afscheid nog een chocoladeletter (de K van Klingelpoort), want het was tenslotte 5 december.

April 2014, Eerste steen Huis en HaardDrieGasthuizenGroep is in november 2013 gestart met de realisatie van vervangende nieuwbouw voor woonzorgcentrum Huis en Haard. De bouw van het appartementencomplex in de wijk Klingelbeek heeft nu haar hoogste punt bereikt.

Klingelpoort, eerste steenleggingKlingelpoort, eerste steenleggingKlingelpoort, eerste steenleggingKlingelpoort, eerste steenlegging
Klik voor  vergroting

klingelpoort-bordHet officiële gedeelte van de bijeenkomst startte om 16.00 uur en werd gehouden op het bouwterrein in de wijk Klingelbeek. In het bijzijn van genodigden vanuit gemeente, collega-zorginstellingen, de bouworganisatie, buurt en DrieGasthuizenGroep werd hier de 1e steen gelegd en werd de naam van het nieuwe gebouw onthuld. Dit werd gedaan door de medewerker en vrijwilliger die al bijna 30 jaar bij Huis en Haard werken. Na het verwijderen van een dundoek kwam de naam Klingelpoort tevoorschijn. Rond 16.30 uur ging het gezelschap naar Huis en Haard, waar samen met de bewoners en medewerkers een glas werd geheven.

Het nieuwe complex omvat 24 tweekamerappartementen van ca. 65 m2. In het gebouw worden het wonen en de zorg in de appartementen gecombineerd met een multifunctionele ruimte waar bewoners, hun bezoek en de buurt elkaar kunnen ontmoeten. Het wordt gerealiseerd aan de westkant van de nieuwbouwlocatie Klingelbeek, circa 300 meter van Huis en Haard. Hendriks Bouw en Ontwikkeling realiseert de appartementen in opdracht van DrieGasthuizenGroep. Het woonzorgcomplex sluit aan bij de visie van de gemeente Arnhem om binnen plan Klingelbeek zorgwoningen te realiseren.

De oplevering van het complex wordt verwacht na de bouwvakvakantie, zodat in november een deel van de cliënten van Huis en Haard naar hun nieuwe appartement kan verhuizen.


Daarna wordt gestart met de voorbereidingen van de gefaseerde nieuwbouw op de huidige locatie van het woonzorgcentrum aan de Utrechtseweg.