Macrium Reflect logoMacrium Reflect Free is een gratis programma om backups te maken en uw harde schijf te klonen. Macrium verifieert backups en verkleint ze door middel van compressie. Ook zijn differentiële backups mogelijk die u kunt inplannen.
Macrium Reflect Free maakt images van partities of harde schijven. Klonen van een harde schijf - als u bijvoorbeeld date wilt overzetten naar een nieuwe SSD - is mogelijk. Macrium Reflect kent behoorlijk wat opties in de gratis versie. Zo kunt u nu ook differentiële backups maken (alleen de wijzigingen tussen de eerste volledige image en de huidige backup meenemen - incrementele backups blijven voorbehouden aan de betaalde versie).

Macrium Reflect v6 User Guide

Rollback rx home editionRollBack Rx Home Editionis een gratis instant tijdmachine voor je windows computer. Het is een uitgebreide Windows Systeemherstelom om eenvoudig en binnen seconden PC's terug kunnen brengen naar een vorige staat. Ieder onverwacht ongelukje zoals virusbesmettingen, gebruikersfouten of software-installaties kunnen supersnel worden teruggedraaid.
Ideaal om software uit te testen!

Zie ook de video uitleg hier.

 

photoscapePhotoScape is een gratis fotobewerkingsprogramma en fotoviewer. Met PhotoScape kunt u afbeeldingen bekijken en bewerken. Animated gifs maken en het samenvoegen of splitsen van foto's behoren ook tot de mogelijkheden. De afwijkende interface maakt PhotoScape een opvallende fotoviewer.

Met PhotoScape kunt u foto's bekijken, foto's rangschikken op een bladzijde van een fotoalbum, foto's licht bewerken, meerdere foto's combineren en splitsen en gif-animaties maken met verschillende afbeeldingen.

ccleanerAl sinds de introductie in 2003 is CCleaner een van de populairste programma's om overbodige bestanden van de pc te verwijderen. Dat is geen wonder, want het tooltje biedt aanzienlijk meer mogelijkheden dan Windows Schijfopruiming, en daarbij werkt het een stuk sneller.
En terwijl Windows Schijfopruiming in de loop der jaren nauwelijks veranderd is, blijft CCleaner-ontwikkelaar Piriform met regelmaat verbeteringen aanbrengen.


easeus pmSoms is het handig om de harde schijf opnieuw in te delen in partities. Bijvoorbeeld als je meerdere besturingssystemen naast elkaar wilt draaien, of de documenten apart van de schijf wilt zetten waarop het besturingssysteem Windows draait.

Easeus Partition Manager kan deze lastige technische klus klaren. Een waarschuwing is hier wel op zijn plaats: maak altijd eerst even een back-up voordat je met het partitioneren begint.
De meeste gebruikers zijn positief op Download.com, maar enkelen melden dataverlies tijdens het draaien van dit programma.
Het programma is gratis voor particulier thuisgebruik en beschikbaar voor Windows 2000, XP, 7, 8 en 10.

Een heel uitgebreide uitleg vindt u op deze pagina.

Download: 8 MB.

anti malwareMalwarebytes’ Anti-Malware (MBAM) is een Anti-Malware programma dat veel van die lastige nep beveiligingssoftware (rogue software) en andere malware van je systeem kan verwijderen. Het is van Malwarebytes.

Het is een klein programmaatje dat je geheel gratis kunt gebruiken om je systeem mee te controleren op malware en om de gedetecteerde malware mee te verwijderen.

spybotlogoOverzicht

Dit is een kleine handleiding die de eerste stappen beschrijft die u moet volgen om Spyware en andere onwenselijkheden van uw computer te verwijderen met behulp van Spybot-Search&Destroy.

irfanviewIrfanView is een razendsnelle viewer waarmee je nagenoeg alle grafische bestanden kunt tonen en bewerken, welke je ooit zult tegenkomen. De software is bovendien volledig gratis voor persoonlijk gebruik.

Achter het eenvoudige uiterlijk van IrfanView schuilt een reeks opties en instellingen waar een commercieel programma jaloers op zou zijn.