Afgeplagd voor bloewweideWie vanaf Het Maisveld naar beneden kijkt ziet daar nu 2 kale plekken. Dit is niet het werk van de kaboutertjes, maar het resultaat van een paar uurtjes stevig afplaggen. De bedoeling is dat hier bloemenweitjes ontstaan; die in het midden is ingezaaid met wilde kruiden en bijenbloemen, de kleinere tegen het talud met kruiden uit Frankrijk en vlinderbloemen.

Het begon voor mij allemaal vorig jaar toen ik vanuit onze huiskamer zag hoe slecht de zgn bloemenweide er bij lag; hoog bloeiend gras, brandnetel en smeerwortel waren dominant aanwezig. Het leek me goed om dat wat in te korten en bij te houden. Via Daphne van de groencommissie ben ik in contact gebracht me Cecilia Klein van de Gemeente Arnhem, met wie ik in juni door de bloemenwei ben gelopen. Als vervolg daarop heb ik een overeenkomst getekend die het mij toestaat dit gebiedje te beheren, en bijv een bijenhotel te plaatsen.

2015 ventilator energie club
Vorig jaar mei heb ik de Energieclub aan de Schutterijweg gevraagd of zij het aanhoudende zoemende geluid, tie ventilatoren op het dak daar veroorzaakt, zouden willen verminderen. Enkele bewoners van het laatste deel van de Hoogstedelaan ondervonden daar zoveel hinder van, dat er met gesloten ramen geslapen moest worden. Ook in de zomeravonden en in het week einde, wanneer er veel in de tuin wordt verpoosd, was het aanhoudende ventilator lawaai een constant aanwezig ongenoegen.

Gelukkig bleek men ontvankelijk voor deze klacht van de betreffende bewoners, en beloofde men technische ingrepen om het geluid te doen afnemen en/of uitschakeling van de ventilator in de avonden en week einden via een tijdklok. 
Helaas... tot nu toe is daar niets van gebleken, want de geluidshinder is een jaar later nog steeds aanwezig. Na een hernieuwd e-mailcontact met de technisch projectleider van Arra management is er wederom toegezegd dat er naar gekeken zal worden en of de indertijd geplaatste tijdklok wel wordt gebruikt.

Even afwachten dus of er straks weer zoemvrij geslapen kan worden.

Is er een mogelijkheid dat er ook aandacht geschonken wordt aan het feit dat aannemers de grond van tuinen helemaal dichtrijden en volstorten met puin, waardoor er vaak niet veel meer wil groeien, zodat bewoners hun hele tuin maar bestraten?

Verder aandacht voor woningbouwverenigingen die het ontmoedigen om opgaande beplanting, , zoals bomen,  in tuinen te laten groeien en bij leegkomen van een huis de hele boel kaalslaan, wat weer uitnodigt voor bestrating.

In januari 2014 hebben omwonenden van Huis en Haard een informatieavond mogen bijwonen, i.v.m. de nieuwbouw van Huis en Haard. Daar kwam o.a. deze planning naar voren:

 1. Half december: afsluiting rechterzijde
 2. Voorjaar 2015: Sloop rechterzijde
 3. Medio 2015: Start bouw Fase 1
 4. Medio 2016:
  • Fase 1 gereed en verhuizing vanuit linkerzijde
  • Sloop linkerzijde
  • Start bouw Fase 2
 5. Medio 2017: Fase 2 gereed.

Dia uit die presentatie.
Dis uit de presentatie

Omdat van punt 3 niets valt waar te nemen, vrees ik dat wij als tegenover wonende buren nog langer tegen dat sombere zwarte doek moeten aankijken.

Hoewel er toentertijd is beloofd dat er gecommuniceerd zou worden (naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) over veranderingen in het proces, hebben omwonenden nog niets vernomen en vragen wij ons af wat er aan de hand is. Bijvoorbeeld: hoe lang zal het uitstel zijn?

 • Hondenpoep in de wijk

  Ferdinand 08.07.2017
  Hello fellas! Who wants to chat with me? I have profile at HotBabesCams.co m, we can chat, you can ...

  Lees meer ...

   
 • Bloemenweide aan Het Maisveld

  Joop van Osch 19.06.2017
  Het is nu juni en het ziet er prachtig gekleurd uit. http://www.hoogstede.nl/images/uit_de_wijk/2017-06_zaaigoed-naast-moestuin.jpg ...

  Lees meer ...

   
 • Zoemende ventilator

  Aanwonenden 25.05.2016
  Als dat maar goed gaat!

  Lees meer ...

   
 • Zoemende ventilator

  F. van Luyk - BAM 25.05.2016
  Na de controle van vandaag is er contact geweest met de mensen die het restaurant / keuken gebruiken ...

  Lees meer ...

   
 • Zoemende ventilator

  Joop/Gerard/Toos 24.05.2016
  Er gaat nu eindelijk iets gebeuren! Dinsdag 24 mei heeft ondergetekende, samen met Gerard en Toos ...

  Lees meer ...