KEMA laboratories - DNV-GLRegelmatig is er geluidsoverlast in de wijk. Het is een soort gezoem van turbines of ventilatoren dat lijkt te komen van het terrein ten zuiden van de Klingelbeekseweg, ter hoogte van de tandartsenpraktijk Rijnzigt. Het is vaak ’s avonds en gedurende de nacht goed te horen.
Om er achter te komen waar dit vandaan komt is er contact opgenomen met DNV-GL. Zij hebben toegezegd hun medewerking te verlenen naar de opsporing van de geluidsbron.

 

Reacties   

0
Vervelend dit te horen. De maatregelen de afgelopen tijd waren sterk gericht op het terugdringen van het geluidsniveau naar de ‘oude’ situatie. Verbonden aan het bedrijf is een bepaalde mate van geluid. Deze zou ik ook omschrijven als een brom.

Een hoge pieptoon herkennen we niet. Heb ook rondgevraagd bij collega’s of zij dit type geluid herkennen. Zonder resultaat. Mocht dit continu zijn, dan stel ik voor dat we nogmaals de actie doen om bij jullie in de tuin te gaan luisteren om te speuren naar de herkomst van het geluid.

Met vriendelijke groet,
Anne-Marie Bruggert
Melden aan beheerder
0
Helaas was onze rust van korte duur en waarschijnlijk te danken aan de winterstop. Want sinds 26 januari hebben wij weer regelmatig (ook op dit moment) last van de bekende geluidsoverlast. Het volume is minder dan het was maar nog steeds heel storend - en het geluid is er ook heel vaak! Er wordt duidelijk weer volop getest. We horen het bekende brommende geluid met ook nog een irritante hoge pieptoon.
Wat ons betreft zijn de maatregelen dus helaas niet afdoende gebleken. Ik heb geprobeerd dit op de buurtwebsite te plaatsen maar zag niet dat dit was gelukt. Dus dan toch maar via de mail. Ik hoop dat u ons kunt helpen! In afwachting van uw reactie,

Met vriendelijke groet,

Lies Schilder en Leo Kaufman
Slijpbeekweg 16.
Melden aan beheerder
0
Kort antwoord:
Geluidsdempers zijn geïnstalleerd
We zijn al in proefbedrijf, deze week wordt het testen weer volwaardig gestart.

Anne-Marie BRUGGERT
Manager Quality and Reporting, KEMA Laboratories
DNV GL - Energy
Melden aan beheerder
0
Hi,

Is de winterstop al voorbij? en zijn de geluidsdempers geïnstalleerd?
Ik hoor de afgelopen 2 weken s'avonds bijna niets meer :-)
Melden aan beheerder
0
Naar aanleiding van een vraag van een buurtbewoner, is het volgende antwoord binnengekomen:
Op dit moment zitten we in de winterstop die allerlei onderhoudswerk met zich meebrengt. Een van de zaken die is aangepakt is het plaatsen van de geluidsdempers. Dit is de definitieve oplossing. Goed om te horen dat het geluid is afgenomen. Sluit aan bij onze eigen constateringen bij het rondwandelen in de buurt.

De investering van 70 miljoen is qua bouwactiviteiten nu volledig afgerond. Deze hebben de afgelopen 2/3 jaar plaatsgevonden. Het is primair het toevoegen van voltage niveau zodat we kunnen blijven aansluiten bij de ontwikkelingen in de markt. Dit is het afgelopen jaar al gestart.

De twee extra generatoren zullen geen aanvullend geluid opleveren. De geluidstoename van het afgelopen jaar zat in het aanpassen van de bestaande ruimtes. We zullen door blijven gaan met dag en nacht testen. Ook dit zal niet veranderen. Ik verwacht dus geen aanvullend geluid als gevolg van de uitbreiding zelf.

Met vriendelijke groet,
Anne-Marie BRUGGERT
Manager Quality and Reporting, KEMA Laboratories
DNV GL - Energy
Melden aan beheerder
0
Tijdens de winterstop –dus eerste helft januari- zullen de geluidsdempers worden geïnstalleerd.
Melden aan beheerder
+1
Het geluid is wel iets minder geworden maar ik hoor (Klingelbeekseweg 118) bijna elke nacht nog een laag frequent gebrom.
dit geluid is heel vervelend om te horen, het doet bijna pijn aan mijn oren.

Ik hoop dat die dempers gaan helpen want dit is niet fijn zo.
Melden aan beheerder
0
's Avonds, wanneer de daggeluiden weggestorven zijn, blijkt het het geluid van de kortsluitlabs toch nog goed hoorbaar tot in de Hoogstedelaan. Wellicht is het nodig de geluiddempers, waarover eerder al is gesproken, maar die een lange fabricagetijd vergen, toch nog te laten installeren.

Inmiddels is toegezegd dat deze dempers er alsnog komen.
Melden aan beheerder
0
Er zijn tot nu toe geen reacties uit de wijk gekomen hoe het geluid van de ventilatoren na de demping wordt ervaren. Zelf heb ik de indruk dat het wel is afgenomen, ook van karakter is veranderd. Nog even blijven volgen; het lijkt hoopvol.
Melden aan beheerder
0
Afgelopen weekend zijn de geluidschermen geïnstalleerd op het dak rond de ventilatoren. We hebben de indruk dat het tot een vermindering van het geluid leidt.
Vandaag heb ik een wandeling in de wijk gemaakt, rond 2 uur. Er was volop geluid van allerlei activiteiten in de omgeving. Wel had ik de indruk dat het zoemende geluid dat jullie heeft gestoord is verminderd. Ook op een ander punt hebben we aan geluidsvermindering kunnen werken. Op één van de uitlaten van de nieuwe klantenhal (bij de entree van het terrein, aan de noordzijde) is een geluidsdemper geplaatst. Dit heeft geleid tot een fors afgenomen geluidsniveau op deze locatie.

We horen graag wat jullie ervaringen zijn de komende dagen.
Melden aan beheerder

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen