Classic ShellOude Functies Windows Terugbrengen

Iedere keer wanneer een nieuwe versie van Windows uitkomt zult u waarschijnlijk weer erg moeten wennen aan de wijzigingen die zijn aangebracht in de gebruikersomgeving.
Wanneer u de oudere gebruikersomgevingen fijner vond werken dan is er een mogelijkheid om deze aan nieuwe Windows versies toe te voegen met behulp van het programma Classic Shell.

Classic Shell is open source software waarmee u functies uit oudere versies van Windows kunt terugbrengen in Windows 7, 8 en 10. Zo brengt Classic Shell het originele startmenu zoals u die gewend bent van Windows 95 tot en met Windows Vista. U heeft de keuze uit 8 verschilende skins voor de weergave van het startmenu.

Wanneer u het startmenu even wilt gebruiken zoals die standaard eruit ziet in Windows 7 en Windows 8 dan kan dat door de Shift-knop ingedrukt te houden wanneer u op de startbutton klikt.

Het programma bestaat uit drie componenten: Classic Start Menu om het startmenu aan te passen, Classic Explorer om Windows verkenner aan te passen en Classic IE9 voor het aanpassen van de webbrowser.

windows tienWindows 10 installatie tips; wat je moet weten voor, tijdens en na de installatie

Nu Windows 10 eindelijk gratis te downloaden is voor gebruikers, is het verleidelijk om meteen op de ‘Ok, doorgaan' knop te klikken. Toch is het verstandig om eerst even een grondige checklist langs te gaan, voordat je spijt hebt van de installatie. Lees in ieder geval deze tien Windows 10 installatie tip voordat je upgrade.

10. Controleer de systeemeisen goed

PC’s zijn complexe machines en niet iedereen kan even gemakkelijk upgraden naar Windows 10. De eerste stap is daarom om altijd de systeemeisen van een nieuw besturingssysteem te controleren.

Dit zijn de minimale eisen voor Windows 10; ze zijn gelukkig niet heel hoog:

  • Processor: 1 gigahertz (GHz) of sneller of SoC
  • RAM: 1 gigabyte (GB) voor 32-bits of 2 GB voor 64-bits
  • Schijfruimte: 16 GB voor 32-bits OS of 20 GB voor 64-bits OS
  • Grafische kaart: DirectX 9 of nieuwer met WDDM 1.0-stuurprogramma
  • Beeldscherm: 800x600

Hoewel de minimumeisen niet heel hoog zijn, is het toch aan te raden om bij specifieke hardware te controleren of er ondersteuning voor is. Zeker als het gaat om verouderde hardware (zoals een stoffige webcam of scanner). Voor meer specifieke informatie over de systeemeisen kun je terecht op de officiële site.