De Pijp moet rokenGeachte buurtbewoners,

Sinds vorig jaar is op het terrein Klingelbeek, (het voormalige Fraterhuis) een pelletkachelinstallatie in gebruik genomen. Deze biomassacentrale genereert voor omwonenden de nodige overlast, vandaar dat bewoners zich verenigd hebben en een nieuwsbrief hebben uit laten gaan. In de volgende link is de nieuwsbrief te lezen.

Eerste nieuwsbrief over de biomassacentrale

Zie ook dit artikel.

 

 

De eerste nieuwe bewoners van Landgoed Klingelbeek wonen inmiddels op het landgoed. Fase 1 - de bouw en verkoop van het Vijverhuis en het Bosgebouw - is daarmee zo goed als afgerond. Op dit moment wordt nog de laatste hand gelegd aan de inrichting van het landschap rondom deze gebouwen. 

Fase 2
Nu is bouwbedrijf Karbouw bezig met het bouwen van de woningen van fase 2. Ze zijn begonnen met de gebouwen rondom het Moestuinplein: het Tuinhuis,  Rijnzicht en Poorthuis.

Bosgebouws en Vijverhuis

»» Lees meer over het aanbod

»» Plattegrond 2020

Bosgebouw landgoed klingelbeek, 06-2019Nu het Vijverhuis en het Bosgebouw op Landgoed Klingelbeek langzaam maar zeker verrijzen, is het tijd om te starten met de aanleg van het landschap. Samen met landschapsarchitect Harro de Jong van Buro Harro en groenspecialist Victor Dijkshoorn van VIC Landscapes verkennen de toekomstige bewoners alvast hun nieuwe achtertuin.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de plannen voor fase 2. Dit jaar nog wordt de start gemaakt met de bouw van de gebouwen rondom de historische moestuin. Begin 2020 zullen ook deze woningen en appartementen in de verkoop gaan.

 

Maquette bebouwing landgoed Klingelbeek Het herstel en de bebouwing van landgoed Klingelbeek komt steeds dichterbij. Er is inmiddels een inloopavond geweest waar men kennis kon nemen van de plannen, die momenteel nog in ontwikkeling zijn. Een eerste uitwerking geeft al een goed beeld van het beoogde resultaat.

»» Zie voor alle informatie deze website.

»» Foto's van het landgoed.

 

Hylkema consultance

 

Dit rapport is een bouwhistorische verkenning van het hoofdhuis van landgoed Klingelbeek aan de Klingelbeekseweg 21 en 23 te Arnhem.

  • Hylkema consultancts BV
    • Drs A. K. Koornstra

Historie

Landgoed Klingelbeek, impressieEen meerderheid van de gemeenteraad steunt de renovatie van landgoed Klingelbeek. In en om het verwaarloosde landhuis aan de Klingelbeekseweg moeten woningen komen. Een deel van het landgoed moet openbaar worden voor omwonenden. De Partij voor de Dieren en GroenLinks willen dat zo veel mogelijk groen behouden blijft.

In de raadsvergadering is een nieuw bestemmingsplan voor landgoed Klingelbeek gepresenteerd. Dit heeft betrekking op de herontwikkeling van het landgoed. De plannen zijn niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan. Om die reden is de vaststelling van een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied noodzakelijk.

Landgoed Klingelbeek, maart 2017Na het vertrek van de Fraters eind 2011 uit het Sint Eusebiushuis, werd het landgoed Klingelbeek verkocht om klaargestoomd te worden voor een woon-zorg complex dat door Casa Cura voor de Gouden Leeuw Groep zou worden gebouwd.

Men ging voortvarend te werk en binnen enkele weken was het terrein volledig onttakeld. De bijgebouwen zijn (deels) gesloopt, de unieke vlindertuin is rigoureus gerooid en op een aantal monumentale bomen na is het terrein volledig van elke vorm van groen ontdaan. Na financiële problemen en onverwachte extra kosten vanwege kwelwater werd het project echter stilgelegd en had de bouwer Trebbe het terrein een tijd onder retentie. De plannen van Casa Cura en de Gouden Leeuw Groep waren ten einde.
In de jaren daarna lagen huis en terrein er troosteloos bij, geteisterd door koperdieven en vandalen, totdat ontwikkelaar Schipper Bosch (met als eigenaar buurtgenoot Bart Schoonderbeek) het terrein aankocht.

inrto masterplan landgoed klingelbeek


FPV landgoed Klingelbeek - Rotormate

Op 19 september is de jaarlijkse barbecue georganiseerd, dit keer voor het eerst op Landgoed Klingelbeek. Een schot in de roos! Prachtige locatie en midden in de wijk. De catering was prima verzorgd. Bij de vegetarische schotel werd een heerlijke Cypriotische schapenkaas (z.g. Halloumi) geserveerd. Wijnhandel Rob Peters had naast wijnen uit diverse landen ook heerlijke speciaal bieren meegebracht.
Ook aan de kinderen was gedacht: naast de voor de jongere leeftijsgroep meer gewilde spijzen en dranken bleek de locatie zeer geschikt om hun tomeloze energie kwijt te kunnen raken.

Landgoed Klingelbeek, barbecueLandgoed Klingelbeek, barbecueLandgoed Klingelbeek, barbecueLandgoed Klingelbeek, barbecueLandgoed Klingelbeek, barbecueLandgoed Klingelbeek, barbecueLandgoed Klingelbeek, barbecueLandgoed Klingelbeek, barbecueLandgoed Klingelbeek, barbecueLandgoed Klingelbeek, barbecueLandgoed Klingelbeek, barbecueBarbecue Landgoed KlingelbeekBarbecue Landgoed KlingelbeekBarbecue Landgoed KlingelbeekBarbecue Landgoed KlingelbeekBarbecue Landgoed KlingelbeekBarbecue Landgoed KlingelbeekBarbecue Landgoed Klingelbeek

Informatie landgoed Klingelbeek Informatie landgoed Klingelbeek