Zie ook "meer Nieuws" rechts of naar beneden (mobiel)

De Arnhemse wijkenZoals vermeld zijn we met alle Arnhemse wijken en gemeente Arnhem al een hele poos bezig om te praten over de herijking van de Spelregels Wijkaanpak en een eerlijker verdeling van de bewonersbudgetten over de stad. Wij hadden eerder geen recht op een bewonersbudget maar alleen op een subsidie omdat wij een vereniging zijn. Dit gaat veranderen want om in de toekomst het bewonersbudget te mogen beheren, moet je juist een vereniging of stichting zijn.

Het goede nieuws is dat met ingang van 2022 ons budget van €977,- waarschijnlijk meer dan verdrievoudigd zal worden naar €3037,-.
Voor 1 mei wordt nog een reactie op de laatste stukken van ons verwacht, na overleg met de achterban. Wil jij de laatste stukken ontvangen en input geven, stuur dan een mailtje naar de voorzitter van de buurtvereniging.
Wat een en ander voor consequenties heeft voor activiteiten, contributie 2022 en onze eigen wijkkrant Klingelstee gaan we uitwerken, samen met jullie!

We horen graag van je!

Arnhem gaat de strijd aan in het NK Tegelwippen

Platform Arnhem KlimaatbestendigDinsdag 30 maart gaat het jaarlijkse NK Tegelwippen van start. Arnhem gaat de strijd aan met Nijmegen en met tenminste veertig andere Nederlandse gemeenten. Wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?

Met een gezonde portie rivaliteit biedt deze competitie een ludiek alternatief voor de (door corona) nog onzekere sportcompetities. Maar er is ook een belangrijker, gemeenschappelijk doel. Overal worden tegels vervangen voor groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Daarnaast is groen goed voor je psychische en fysieke gezondheid én wordt de stad er mooier van.

Enquete energietransitieEind oktober wordt er vanuit de gemeente naar alle inwoners van Arnhem-West een enquête over de energietransitie verzonden. Deze enquête is opgesteld in samenwerking met bewonersinitiatieven, zoals Klingelklimaat en Groenwest. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk input op te halen vanuit de bewoners.

»» Zie ook de website van Arnhem Aan of de gemeente Arnhem over de wijkgerichte aanpak.

 

 

Arnhem Aan logoOp 3 februari 2020 vond een bewonersbijeenkomst in Hoogstede-Klingelbeek plaats over de energievoorziening in uw wijk.

Download hieronder de pdf documenten:

Bijzondere beeldenroute op de Hes

2020 09 04 alles is hier beeldententoonstellingVanaf 6 september opent een waanzinnige openluchttentoonstelling op de Hes; de Beeldenroute ALLES IS HIER. Vijftien toonaangevende Nederlandse kunstenaars tonen werk dat een relatie aangaat met het bijzondere landschap op de Hes.

Lotte Menkman, een van de vier bestuursleden van Stichting Scarabee en drijvende kracht achter de beeldenroute vertelt enthousiast: "Een aantal jaar geleden is een kleine kunstenaarskolonie neergestreken op de Hes met wie we veel contact hebben. Het idee voor een openluchttentoonstelling begon vorig jaar spontaan met een aantal van hen. Op een novemberavond zaten kunstenaars Rob Sweere, Ellen Boersma, Bart Nijboer en Fons Snelders en ik bij elkaar. We zagen allerlei mogelijkheden om beelden te tonen in deze prachtige natuurlijke omgeving."

»» Foto's beeldenroute

»» Lees er hier meer over

Tennisen

Maak kennis met tennis

Op Arnhems Buiten
Lijkt tennis jou een leuke sport om een keer uit te proberen? Dan kun je nu heel eenvoudig kennismaken met bal, racket en gravel. Na het werk, want nu kun je op de twee gravelbanen van Arnhems Buiten (het voormalige Kemapark) les krijgen van een ervaren tennisleraar die je graag de beginselen bijbrengt.

Er is een nieuwe club in de wijk! Klik hier voor meer informatie.

bij 50px bij 50pxbij 50pxbij 50pxbij 50pxbij 50pxbij 50pxbij 50pxbij 50pxbij 50pxbij 50px

gemeente arnhem brieflogoHet college van burgemeester en wethouders van Arnhem wil een verkeersbesluit nemen om:

  • door het plaatsen van borden de parallelweg Utrechtseweg t.h.v. de huisnummers 235 t/m 265 aan te wijzen tot eenrichtingsweg. Bestuurders komende uit westelijke richting mogen de parallelweg Utrechtseweg wel in rijden; bestuurders komend uit oostelijke richting niet.
  • Onder de borden onderborden te plaatsen waaruit blijkt dat fietsers van het eenrichtingsverkeer zijn uitgezonderd.

Reden:
De parallelweg wordt in 2-richtingen gebruikt door zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer. Dit zorgt, door het smalle profiel van de weg, voor gevaarlijke situaties voor fietsers. De maatvoering van de straat is geschikt voor eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer en voor fietsers in beide richting.

Plant met paaseierenPlantjesmarkt op Paaszaterdag
Alhoewel we ons jaarlijkse traditionele paasfeest hebben afgelast dit jaar, laten we de plantjesmarkt doorgaan! Buren met groene vingers waren de stekjes toch al aan het kweken toen het besluit viel om het Paasfeest af te gelasten. De werkgroep Klingelklimaat zet op Paaszaterdag vanaf 11:00 uur een tafel vol met stekken van lelies, hortensia's, akelei, tijm, rode pepers en nog veel meer bij ons buurthuisje! Voor wat kwartjes kun je een paar stekjes meenemen.
Houdt bij het uitzoeken minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar. Wordt het toch nog gezellig.
Vragen? Mail naar

Er wordt gefluisterd...
Anderhalve meter is wel een flinke afstand om het gefluister goed te kunnen verstaan, maar we hoorden dat de Paashaas misschien toch in staat is om de kindertjes in de wijk veilig van wat eitjes te voorzien...

Logo's

Middeleeuws concept voor lokale voedselvoorziening in nieuw jasje
Onderzoek naar mogelijkheden voor moderne 'marke' in grensgebied Arnhem en Renkum.

De stadsrand tussen Arnhem en Oosterbeek wordt een plek waar lokaal voedsel gezamenlijk wordt geproduceerd, verwerkt en verkocht. Een oud idee in een innovatief jasje. Om dit idee verder uit te werken, hebben vier voedselproducenten, een studio voor landschapsarchitectuur en de gemeenten Arnhem en Renkum de handen ineengeslagen.