Zie ook "meer Nieuws" rechts of naar beneden (mobiel)

Open dagen kunstenaars b46Tijdens de open atelier dagen op zaterdag 27 en zondag 28 november 2021 kun je een kijkje nemen achter de schermen van 20 Arnhemse kunstenaars én uiteraard mooie kunst aankopen.
Van moderne fotografie tot schilderijen en van sieraden tot ruimtelijk werk. Een aantal kunstenaars heeft landelijke- of zelfs internationale bekendheid.

Pak dus die kans en wie weet vind je wel een tof cadeau voor de kerst!

Tip: Kom vroeg want de voorgaande edities werden enorm goed bezocht. De atelierroute is geheel corona-proof.

Adres: Utrechtseweg 310 - 6812 AR ARNHEM. Ateliergebouw B46. (SLAK ateliers op het voormalig 'KEMA terrein’).

 Slak, open dag-2021-11Slak, open dag-2021-11Slak, open dag-2021-11Slak, open dag-2021-11

GeluidsoverlastOp 7 oktober hebben er 's avonds werkzaamheden plaatsgevonden op Landgoed Klingelbeek. Het was niet de bedoeling dat de werkzaamheden tot laat zouden duren. We betreuren ten zeerste dat dit wel is gebeurd en daardoor overlast is ontstaan.

De reden van de werkzaamheden:
Wij zijn bezig om het opslagreservoir van de houtpellets, ten behoeve van het verwarmingssysteem, aan te passen. De ruimte wordt efficiënter ingericht zodat er in de toekomst 1/3 minder verkeersbewegingen nodig zijn. Hiervoor moet de ruimte eenmalig leeg worden gemaakt.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer: 085 - 486 57 24 of
via e-mail: .

Zie ook: Wijk in de media

De Arnhemse wijkenZoals vermeld zijn we met alle Arnhemse wijken en gemeente Arnhem al een hele poos bezig om te praten over de herijking van de Spelregels Wijkaanpak en een eerlijker verdeling van de bewonersbudgetten over de stad. Wij hadden eerder geen recht op een bewonersbudget maar alleen op een subsidie omdat wij een vereniging zijn. Dit gaat veranderen want om in de toekomst het bewonersbudget te mogen beheren, moet je juist een vereniging of stichting zijn.

Het goede nieuws is dat met ingang van 2022 ons budget van €977,- waarschijnlijk meer dan verdrievoudigd zal worden naar €3037,-.
Voor 1 mei wordt nog een reactie op de laatste stukken van ons verwacht, na overleg met de achterban. Wil jij de laatste stukken ontvangen en input geven, stuur dan een mailtje naar de voorzitter van de buurtvereniging.
Wat een en ander voor consequenties heeft voor activiteiten, contributie 2022 en onze eigen wijkkrant Klingelstee gaan we uitwerken, samen met jullie!

We horen graag van je!

Arnhem gaat de strijd aan in het NK Tegelwippen

Platform Arnhem KlimaatbestendigDinsdag 30 maart gaat het jaarlijkse NK Tegelwippen van start. Arnhem gaat de strijd aan met Nijmegen en met tenminste veertig andere Nederlandse gemeenten. Wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?

Met een gezonde portie rivaliteit biedt deze competitie een ludiek alternatief voor de (door corona) nog onzekere sportcompetities. Maar er is ook een belangrijker, gemeenschappelijk doel. Overal worden tegels vervangen voor groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Daarnaast is groen goed voor je psychische en fysieke gezondheid én wordt de stad er mooier van.

Sint en PietBij de Jacobiberg heeft de buurtvereniging een speciaal buurtsinterklaasliedje op mogen nemen. Hiervoor wil de buurtvereniging de mensen van de Jacobiberg heel hartelijk bedanken. Het liedje is gemaakt met de hulp van Rowan van de Jacobiberg.

 


► Tekst van het liedje

Enquete energietransitieEind oktober wordt er vanuit de gemeente naar alle inwoners van Arnhem-West een enquête over de energietransitie verzonden. Deze enquête is opgesteld in samenwerking met bewonersinitiatieven, zoals Klingelklimaat en Groenwest. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk input op te halen vanuit de bewoners.

»» Zie ook de website van Arnhem Aan of de gemeente Arnhem over de wijkgerichte aanpak.

 

 

Arnhem Aan logoOp 3 februari 2020 vond een bewonersbijeenkomst in Hoogstede-Klingelbeek plaats over de energievoorziening in uw wijk.

Download hieronder de pdf documenten:

Bijzondere beeldenroute op de Hes

2020 09 04 alles is hier beeldententoonstellingVanaf 6 september opent een waanzinnige openluchttentoonstelling op de Hes; de Beeldenroute ALLES IS HIER. Vijftien toonaangevende Nederlandse kunstenaars tonen werk dat een relatie aangaat met het bijzondere landschap op de Hes.

Lotte Menkman, een van de vier bestuursleden van Stichting Scarabee en drijvende kracht achter de beeldenroute vertelt enthousiast: "Een aantal jaar geleden is een kleine kunstenaarskolonie neergestreken op de Hes met wie we veel contact hebben. Het idee voor een openluchttentoonstelling begon vorig jaar spontaan met een aantal van hen. Op een novemberavond zaten kunstenaars Rob Sweere, Ellen Boersma, Bart Nijboer en Fons Snelders en ik bij elkaar. We zagen allerlei mogelijkheden om beelden te tonen in deze prachtige natuurlijke omgeving."

»» Foto's beeldenroute

»» Lees er hier meer over

Tennisen

Maak kennis met tennis

Op Arnhems Buiten
Lijkt tennis jou een leuke sport om een keer uit te proberen? Dan kun je nu heel eenvoudig kennismaken met bal, racket en gravel. Na het werk, want nu kun je op de twee gravelbanen van Arnhems Buiten (het voormalige Kemapark) les krijgen van een ervaren tennisleraar die je graag de beginselen bijbrengt.

Er is een nieuwe club in de wijk! Klik hier voor meer informatie.

bij 50px bij 50pxbij 50pxbij 50pxbij 50pxbij 50pxbij 50pxbij 50pxbij 50pxbij 50pxbij 50px