Volgend jaar 28 januari is het zestig jaar geleden dat Huis en Haard werd geopend door Koningin Juliana. De eerste steenlegging was in 1952, de opening is geschied door een gordijntje voor de koperen gedenkplaat weg te trekken. Ook het inschenken van een kop soep was toen haar taak. Een rondleiding door het huis volgde en de ouderen waren op hun ‘zondags’ gekleed, weliswaar mannen en vrouwen gescheiden.

Aangezien de wijk in die jaren groeide zijn enkelen van u hier ook zestig jaar woonachtig. Ik vroeg mij af of er verhalen uit die begintijd zijn? Zo was er een ‘opa pepermuntje’ en waren de ouderen soms net vijfenzestig jaar.

Om het heden met het verleden te verbinden lijkt het ons leuk om verhalen rondom Huis en Haard te verzamelen. Heeft u zin en tijd om uw herinnering op papier te zetten? Het zou een waardevolle aanvulling zijn en het geeft ook een indruk van hoe er vroeger met ouderen werd omgegaan of gedacht werd.

Wilt u dat er iemand bij u langs komt om uw verhaal te noteren, bei dan of mail mij.

Er is een oud journalist die enkele verhalen wil opschrijven. Het komt dan in een speciale uitgave aangaande ons zestigjarig bestaan.

Deze geschiedenis is waardevol mede omdat het huidige Huis en Haard in deze vorm binnen enkele jaren ophoud te bestaan.

Vernieuwing kan ontstaan mits wij het verleden erkennen.

Dank alvast voor uw aandacht en graag tot volgend jaar januari.

Hartelijke groet van Corry van den Brand.
Huis en Haard Telefoon: 3546928
E-mail:

(zie ook deze pagina)