2012-11-13, WethoudersbezoekOp 13 november heeft wijkwethouder Luuk van Geffen  een kort bezoek gebracht aan onze wijk. Het doel van dit bezoek was om even “aan de wijk te ruiken”, om te laten zien tijdens een wandeling wat de wijk bijzonder maakt. Op 13 november heeft dit plaatsgevonden en vanaf 16.15 uur heeft het bestuur van de buurtvereniging samen met dhr. Van Geffen en Wendy Beukhof, onze wijkregisseur, een rondwandeling gemaakt.

We zijn gestart  bij de geschutskoepel , een restant uit de koude oorlog in de jaren 50. Dit was voor mij nieuw, ik heb altijd gedacht dat het een WO2/restant was, ook omdat de loop niet naar het oosten wijst…

Aansluitend hebben we de paddenpoel  bezocht. Alhoewel er pas gemaaid was en geen waarneembare activiteit in het water te bespeuren was,  is het toch altijd aardig om te zien. Via het laantje van Kromkamp zijn we naar huis en haard en de vernieuwde rotonde gewandeld om vervolgens de sfeer van de hoogstedelaan op te snuiven. Via de utrechtseweg en de korte Klingelbeek kwamen we bij het Oolgaardthuis en de mooie uitzichten op Meinerswijk en de Nederrijn. Het Elektrum is uiteraard ook even aangeroerd.

Via de tijdelijke bouwverkeer-weg zijn we langs de plek van de nieuwe moestuinen terechtgekomen bij de speeltoestellen, het Gaudi-bankje en de schapenwei.

2012-11-13, WethoudersbezoekInmiddels was de duisternis ingevallen maar in de wijngaard brandde een vuurkorf  en stond een tafel klaar met enkele flessen Domein Klingelberg. Samen met enkele andere buurtbewoners hebben we hier nog genoten van een glaasje wijn, een goed gesprek en een mooi uitzicht op de stad.

De route is hieronder te bekijken (klik voor vergroting) en geprint en geplastificeerd op A3 kunt u deze bestellen voor 4,50 €, via .

2012-11-13, Wethoudersbezoek