DriegasthuizengroepWoonzorgcentrum Huis en Haard aan de Utrechtsestraat 265 is één van de drie woonzorgcentra van de DrieGasthuizenGroep. In het karakteristieke pand, met haar intieme sfeer, is plaats voor 75 bewoners in een eigen appartement met kitchenette en een douche- en toiletruimte. Huis en Haard is er overigens niet alleen voor de eigen bewoners, maar weet ook een toenemend aantal bezoekers uit omliggende buurten en wijken te trekken met een divers aanbod aan activiteiten en een gevarieerde menukaart.

Caroline Linssen, bingo in Huis en HaardVerantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten vanuit Huis en Haard is Caroline Linssen, per 1 januari van dit jaar actief als activiteitenbegeleider Huis en Haard. “We organiseren hier onder andere de vrijdagmiddagsalon, filmmiddag, allerlei uitstapjes maar ook een klassieke mannenmiddag. Dat doen we niet alleen, maar daarbij krijgen we hulp van veel vaste vrijwilligers die precies weten wat de wensen van onze cliënten zijn.”

Gastvrij Huis en Haard
De activiteiten zijn niet alleen bedoeld voor bewoners van Huis en Haard, maar staan ook open voor mensen buiten het woonzorgcentrum. Caroline Linssen: “We hebben een duidelijke buurtfunctie. Dat betekent dat ook mensen uit de omliggende wijken en buurten bij ons welkom zijn om deel te nemen aan de activiteiten. Voor deelname aan de activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd. Per 1 januari 2014 geven we een activiteitenstrippenkaart uit waarmee aan meerdere activiteiten kunt deelnemen.”

Driegangenmenu vanaf € 7,50
Ook voor een heerlijke warme maaltijd kunnen omwonenden van het woonzorgcentrum tussen 12-13 uur bij Huis en Haard terecht. Caroline Linssen: “Vanaf € 7,50 heb je in ons restaurant al een gevarieerd driegangenmenu, waarbij er volop keuze is tussen verschillende groenten en soorten vlees. Als u een dag van tevoren bij de receptie opgeeft dat u van de maaltijd gebruik wilt maken, heeft u gegarandeerd een plek in ons restaurant.”

Activiteitenagenda Huis en Haard in november en december

  • Iedere dinsdag in de even week: Film van 14.30-16.00 uur
  • 04 december: Bingo van 14.30-16.00 uur
  • 12 december: Zangmiddag van 14.30-16.00 uur
  • 21 december: Optreden AVIO koor 14.30-16.00 uur
  • 31 december: Oliebollenmiddag van 14.30-16.00 uur, met optreden accordeoniste.