DNV KEMAOp 21 januari jl. heeft er voor omwonenden een informatieavond plaats gevonden over de uitbreiding van het kortsluitlaboratorium. Dit om omwonenden op de hoogte te brengen van de werkzaamheden van de uitbreiding van ons kortsluitlaboratorium. Via deze nieuwsbrief willen wij u regelmatig op de hoogte brengen van de vorderingen van de bouw.

Werkzaamheden 1ste kwartaal 2014
Rond 1 januari is de civiele aannemer (Visser & Smit Bouw bv) van start gegaan met haar werkzaamheden buiten. Eerder was er op het bouwterrein al onderzoek gedaan naar mogelijke explosieven uit de tweede wereldoorlog; gelukkig zijn er geen bommen en granaten aangetroffen.

Injectieslangen KortsluitlabAfgelopen week zijn de grondankers aangebracht, dit ter versteviging van de toekomstige kelder. Daarna is begonnen met het aanbrengen van injectie-slangen. Dit gebeurt met dezelfde machine, welke ook gebruikt is om de betonnen wanden aan te brengen; (zie foto).

We verwachten geen extreme geluidshinder en er zal alleen overdag gewerkt worden.

Vanaf begin februari wordt er ruim 1 week ontgraven; dit om de bouwkuip te verdiepen. Het kan zijn dat, tijdens deze werkzaamheden, in de omgeving transportbewegingen van vrachtwagens worden waargenomen.

Als de juiste diepte bereikt is, start Visser & Smit Bouw bv met het vlechten van betonijzer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een kraan om de vlechtmatten op de juiste plek te leggen. Als het vlechtwerk gereed is, gaan ze in maart verder met het storten van de betonvloer.

Werkzaamheden medio 2014
Richting de zomer wordt de staalconstructie voor de wanden opgetrokken en vindt er wederom betonwerk plaats.

Contact
Als u vragen en/of opmerkingen heeft kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Dit kan door een email te sturen aan: . Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.