Ideeënsessie op terrein huis KlingelbeekOp donderdag 25 juni waren er verschillende buurtbewoners uitgenodigd om mee te denken over Landgoed Klingelbeek. Schipper Bosch is sinds kort eigenaar van deze prachtige plek en op zoek naar input en ideeën uit verschillende richtingen. Naast de ideeën van architecten, een landschapsarchitect en een historicus, waren we ook benieuwd naar wat er leeft in de buurt.

Na een welkomstdrankje van vlierbessenbloesem uit de moestuin op het terrein, gaf Bart Schoonderbeek een kleine presentatie over het familiebedrijf Schipper Bosch en de rede van deze bijeenkomst.

Ideeënsessie huis Klingelbeek Ideeënsessie huis Klingelbeek

Ideeënsessie hus Klingelbeek

Met de groep verkenden we daarna het terrein als inspiratie voor de avond. Onder het genot van salade –wederom uit de moestuin– en verse pizza’s uit de houtoven, kon iedereen nadenken over de kwaliteiten van de plek, wat hier goed zou passen en wat je hier liever niet zou zien.
Na het eten bespraken we de verschillende ideeën: gespreksleider Marcel daagde de deelnemers uit de ideeën concreet te maken en illustrator Elmar probeerde alles in tekeningen te vatten.
We sloten de avond af met een prachtige taart vol eetbare bloemen en een bord vol wensen en plannen. Wij vonden het een erg gezellige en vooral inspirerende avond. Iedereen bedankt voor de bijdrage!

Ideeën en plannen zijn nog steeds welkom via de mail en in het najaar willen we dan graag een bijeenkomst houden voor iedereen die dromen en plannen heeft aangedragen. Wij presenteren dan onze eerste schetsplannen voor het gebied; het lijkt ons leuk die te bespreken.


www.landgoedklingelbeek.nl