arnhem logoZoals u waarschijnlijk al weet gaat de gemeente Arnhem onderhoudswerkzaamheden plegen aan de Utrechtseweg.

Wat gaan we doen?
Het gedeelte van de Utrechtseweg ter hoogte van de Oranjestraat, Hulkesteinseweg en Onderlangs wordt helemaal opgeknapt. De verkeerslichten worden vervangen en aangepast. De bushaltes worden verhoogd en aangepast aan de eisen van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer en de fietspaden worden breder. Daarnaast krijgt de weg een nieuwe asfaltlaag.

Planning
We beginnen in de avond van woensdag 15 juli met de voorbereidingen. Er worden dan twee middengeleiders verkleind. Maandag 20 juli wordt gestart met de daadwerkelijke uitvoering van het werk. In de weken 30 en 31 (van 20 juli t/m 31 juli) kunt u nog gebruik maken van de Utrechtseweg. Onderlangs is dan al afgesloten.

 • In de weken 32, 33 en 34 (van 3 augustus t/m/ 21 augustus) is de Utrechteseweg voor al het verkeer afgesloten. Er blijft wel een rijstrook beschikbaar voor de bus en hulpdiensten.
 • In week 35 (van 24 t/m 28 augustus) is de Utrechtseweg weer open voor al het verkeer. We zijn dan nog wel bezig met de afronding van het werk.

Aannemer Remmits uit Wijchen voert de werkzaamheden in opdracht van de gemeente uit.

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden wordt het gedeelte van de Utrechtseweg ter hoogte van de Oranjestraat, Hulkesteinseweg en Onderlangs afgesloten. Woningen die aan het werkvlak grenzen zijn tijdens het werk niet bereikbaar met de auto. Houdt u daar rekening mee. De Hulkesteinseflat is bereikbaar via de Klingelbeekseweg. Het verkeer richting de stad en naar de wijk Lombok wordt omgeleid via de Diependalstraat, Alexanderstraat en de Oranjebrug. Het verkeer vanuit Oosterbeek wordt aangeraden via de Amsterdamseweg naar Arnhem te rijden.
Fietsers kunnen geen gebruik maken van het fietspad en worden via borden omgeleid.

Vragen
Hebt u tijdens de werkzaamheden vragen of opmerkingen dan kunt u die richten aan de uitvoerder van aannemer Remmits. De uitvoerder is te vinden in de blauwe keet die op de Utrechtseweg naast huisnummer 284 wordt geplaatst. Daarnaast kunt u de vragen kwijt via een email adres of een projecttelefoonnummer van aannemer Remmits. Het email adres en telefoonnummer zijn vanaf 6 juli op de website www.remmitsqww.nl  te vinden.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Als u vragen heeft dan kunt u deze mailen naar: of bellen naar tel. 0900-1809 (lokaal tarief).


Antwoord op uw reactie inloopavond HOV Wageningen - Arnhem

Naar aanleiding van de inloopavond van 3 december 2014 over de HOV Wageningen hebben wij van verschillende bewoners  reacties mogen ontvangen. Deze reacties hebben wij geïnventariseerd en getoetst. Veel reacties gingen over hetzelfde onderwerp. De meest voorkomende reacties lichten wij hieronder toe.

 • Verkeerssituatie Oranjestraat
  Een van de meest gestelde vragen was waarom er op de Oranjestraat maar 1 opstelstrook in het ontwerp is getekend. In de huidige situatie is de Oranjestraat een rijbaan waar twee auto's naast elkaar kunnen staan waardoor er geen ruimte is voor de fietsers. In de nieuwe situatie komt in de Oranjestraat een rijbaan waar nog maar één auto kan staan waardoor er meer ruimte komt voor de fietsers.

 • Ondergrondse supermarkt
  De vragen die gesteld werden met betrekking tot de ondergrondse supermarkt kunnen wij helaas niet beantwoorden omdat dit buiten ons project valt.

 • Bushalte Oranjestraat
  Uit uw reacties bleek dat de bushalte aan de Oranjestraat niet goed toegankelijk is voor ouderen en minder validen. Wij kunnen u meedelen dat dit wordt aangepast zodat ook deze bushalte beter toegankelijk is voor alle gebruikers.

 • Laden en lossen Hulkesteinflat
  Naar aanleiding van de reacties tijdens de informatieavond is het ontwerp aangepast.

 • Inritten
  We zijn met een aantal bewoners in overleg hoe we omgaan met het in- en uitrijden bij hun percelen.

 • Straatwerk
  Diepe kuilen en schuin lopende trottoirs worden allemaal in het werk meegenomen.

Eusebiusbuitensingel 53 · Postbus 9029 · 6800 EL Arnhem
Telefoon 0900 - 1809 (lokaal tarief) · Fax 026 - 3774830 ·