Dit jaar wordt het schuttersfeest gehouden onder het motto:

"De zilveren glans van de Clingelbeeck"

logo Schutterij van de ClingelbeeckHet wordt ons vijfde lustrum, een zilveren jubileum dus!

Het gezegde “gezelligheid kent geen tijd” is zonder twijfel van toepassing op het jubileum van de Schutterij van de Clingelbeeck. Want al 25 jaar geleden, om precies te zijn in Oktober 1990 werd nieuw leven in de Schutterij geblazen.
Meteen het jaar daarop vond in 1991 het eerste schuttersfeest plaats met de historische opening op een stuk land in Mariëndaal, dat volgens oude archiefstukken in 1694 aan de Schutterij werd geschonken.

Het schuttersfeest vind dit jaar plaats op het terrein tegenover de tandartspraktijk “Rijnzigt” Klingelbeekseweg 134 te Arnhem op zondag 30 augustus.

schuttersvlagEvenals verleden jaar willen wij de buurtgenoten vragen om de schuttersvlag gedurende de week voor het schuttersfeest vijf dagen aan hun gevel te hangen, zodat de buurt een feestelijk aanzicht krijgt.
Dinsdag, 25 augustus, vanaf ca. 18.00 uur komen we langs om de vlag te overhandigen.
Mocht U dinsdagavond niet bezocht worden, de volgende dag gaan wij verder, want de hele buurt moet van vlaggen worden voorzien.

De rondgang van de Schutterij door de versierde buurt op zondag 30 augustus begint om 13.00 uur. Van de parkeerplaats bij het Elektrum gaat het via de Klingelbeekseweg, de Haspel (weggetje van Kromkamp), het Maisveld, de Schutterij, de Hoogstedelaan, de Hoogstedehof, de Rosandelaan, waar wordt gestopt om de Koning en zijn Koningin te laten instappen, vervolgens de Utrechtseweg en de Klingelbeekseweg naar het schuttersveld.

Het schuttersveld zal extra feestelijk worden ingericht met muziek en er zijn mogelijkheden om zelf een schot te wagen. Overbodig is te vermelden, dat er ook voor kinderen voorzieningen op het schuttersveld aanwezig zijn, zodat zij zich op hun manier kunnen uitleven.

We hopen op Uw aller komst op het schuttersveld, aanvang 13.30 uur!