Onweer boven KlingelbeekMet welke ingrepen kunnen we de stad weerbaarder maken voor de gevolgen van klimaatverandering en de wateroverlast indammen?

Dat is de centrale vraag tijdens de CASA-avond op 9 februari. De Arnhemse landschapsarchitecten Anne Martien Lousberg en Daphne van der Wal (Le Far West) zullen een inleiding geven op de problematiek in het algemeen en in Arnhem in het bijzonder.

Stedenbouwkundige Gijs Frencken (Gemeente Arnhem) en landschapsarchitect Theo Reesink (Poelmans Reesink) presenteren de actuele plannen voor de Jansbeek, die als onderdeel van de vernieuwing van de zuidelijke binnenstad weer zichtbaar wordt gemaakt. Dirk Peijpe van De Urbanisten zorgt voor de nodige inspiratie van buitenaf: zijn bureau heeft inmiddels veel projecten gerealiseerd om steden in binnen- en buitenland 'rainproof' te maken.

Onder het motto Plein Public richt CASA zich in 2016 op Arnhems openbare ruimte en de inrichting daarvan. Hoe kunnen we Arnhem nog mooier, groener en toekomstbestendig maken?

Entree: 5,- euro. Studenten en leden van de CASA-sociëteit gratis
Zaal open om 19.30 uur.
zie ook: facebook

Zie ook een reactie van Tinka Chabot