Gemeente ArnhemDe komst van een supermarkt van Hoogvliet op het voormalige garageterrein van Hegeman aan de Utrechtseweg is een flinke stap dichterbij gekomen. De ontwikkelaar en de gemeente Arnhem zijn akkoord met het stedenbouwkundig plan en hebben een overeenkomst getekend. Wethouder Ron König is verheugd over de overeenkomst. "Een braakliggend terrein krijgt een mooie bestemming. Er is behoefte aan een levensvatbare supermarkt in dit deel van de stad. En omdat het plan verbreed is zal het ook de wijkeconomie in Lombok een impuls geven."

Naast de vestiging van een (bovengrondse) supermarkt krijgt de aanwezige villa de bestemming detailhandel. Er komt ruimte voor horeca, ambachtelijke en dienstverlenende bedrijven en wonen. Verder wordt een koppeling gemaakt tussen het te ontwikkelen terrein en de Oranjestraat waarmee een bezoek aan de supermarkt tevens een bezoek aan winkels in de Oranjestraat mogelijk maakt en andersom.

Over de komst van de supermarkt is al lange tijd veel te doen. Een eerder plan voor een ondergrondse supermarkt is in 2013 na veel verzet uit de buurt in de gemeenteraad gestrand. Over het nieuwe plan is uitgebreid met buurtbewoners gesproken, en het kan op veel steun rekenen. De supermarkt en het parkeren zijn omgedraaid ten opzichte van het oude plan: er wordt een bovengrondse supermarkt met een parkeergarage gerealiseerd in plaats van andersom. De supermarkt van Hoogvliet vervangt bovendien in goed overleg de Spar aan de Oranjestraat, die te klein aan het worden is en niet kan uitbreiden. Het huidige personeel verhuist mee naar de nieuwe winkel.