2021 04 koningsdag 01Ook dit jaar moest het koningsdagfeest weer op een aangepaste zuinige manier worden gevierd in de wijk. Oorzaak waren de door de overheid opgelegde beperkingen vanwege het COVID-19 coronavirus. Geen kleedjesverkoop met allen bij elkaar, maar voor de deur op de stoep. Ook de gezamenlijke koningsborrel ging niet door; de bij het buurthuisje aangeboden biertjes van de Arnhemse brouwerij Durs, moesten thuis worden opgedronken. 
Maar mede dankzij het prachtige weer zag de wijk er tussen 10:00 uur en 12:00 uur vrolijk oranje gekleurd uit met gezellige verkoopkleedjes, muziek en kleurige wijkbewoners, die zo goed mogelijk de coronaregels probeerden na te leven. Dat dit af en toe wat lastig was, spreekt voor zich ......

Buurthuisje, voor krijt en bierKoningsdag vlaggetjes op Het MaisveldOude tijden herleven: koekhappen!Naar de Klingelbeekseweg voor tosti'sVerkoopsters wachten op de eerste klantenKleedjesverkoop op de KlingelbeeksewegKleedjesverkoop op de KlingelbeeksewegKleedjesverkoop op de KlingelbeeksewegDe koop is gesloten.... en het traditionele schminken was er ook hier en daarEven een uitleg voor de verkoopOok oud Hollands: ballengooienBij landgoed Klingelbeek kon je je garderobe vernieuwenEven wat drukker op de HoogstedelaanDeze poppen zoeken een nieuwe moederGrabbelen voor 20 eurocent.... en het traditionele schminken was er ook hier en daarHet was weer zó!

De paashaas huppelde net als vorig jaar ook nu weer op paaszaterdag door de buurt. Als kinderen een paasei op de stoep tekenen weet de paashaas waar zij wonen en komt ie vast een paar eitjes brengen...
Bij het buurthuisje konden de kinderen het krijt ophalen om de mooiste paaseieren te tekenen.

Stoepkrijt paaseieren, 2021

De lente komt; de paashaas ook.Paaseieren op de stoep tekenen om de Paashaas te lokken.Paaseieren op de stoep tekenen om de Paashaas te lokken.Hier is het dan om te doen; een eitje of wat voor de kunstenaars.Daar is ie dan weer: de paashaas in de wijk!Afstand, niet vanwege corona, maar een beetje bang nog voor zo'n grote haas.Als snel komt er belangstelling.Paashaas op Het Maisveld.Een beloning voor de krijteieren.Mooi weer en lekkere chocolade eitjes: alles gaat op rolletjes.Paashaas, wat bent u groot!Maar een lekker eitje doet de aanvankelijke angst overwinnen.En .... best wel lekker, die paaseitjes!Paashaas en narcissen: LENTE!Bedankt voor de mooie tekening; tot volgend jaar.En een eitje voor onderweg.Wij hebben iets gemeen!Paashaas en PaasboomLekker voor onderweg!Wat een geluk, nog net de Paashaas ontmoet, vlak voor het voor vertrek.Ook de bijrijder smaakt het genoegen van een tractatie.Hier komen we volgen jaar wel weer terug!Een worteltje in het mandje; maar niet voor het paard!Een duidelijk signaal; deze fraaie tekening.Een kleine wijk, maar kris-kras er door heen is toch wel vermoeiend!Paashaas, dank u wel voor uw komst en de lekkere paaseitjes.

 

Koningsdag 2020Koningsdag 2020 was een speciale Koningsdag. In verband met de aanwezigheid van het verraderlijke virus Covid-19 (een coronavirus) was het in het hele land niet toegestaan evenementen te organiseren. Koningsdag 2020 verliep daarom geheel anders in de wijk. Kinderen konden bij het buurthuisje krijtjes ophalen, om daarmee voor hun huis een stoeptekening te maken. Deze werd dan op een later moment door een rondwandelende jury bekeken om te beoordelen welke voor een prijsje in aanmerking kwamen.

Toch gebeurde er nog wel wat in de wijk. Op eigen initiatief werd er voor kinderen wel wat georganiseerd door kleine groepjes, zo hier en daar in de straat. De 1,5 meter afstand, die men tot elkaar diende te bewaren, werd daarbij zo goed en zo kwaad als dat kon, in acht genomen. Handhaving heeft niet hoeven op te treden. Hieronder een impressie van Koningsdag 2020 in de wijk Klingelbeek e.o.

 

"t is improviseren vandaag!Spelletjes op Het MaisveldSpelletjes op Het MaisveldSpelletjes op Het MaisveldKoningsdag = tompoezendagOok traditionaal: koekhappenEen oudhollands spelletje: spijkerpoepenEn natuurlijk….stoepkrijten!Of...je fiets gewoon een eindje wegZelfs een kleedje was er toch nog bijDeze handel ging wel doorOok een vlag is improvisatieOrgelmuziek voor de bewoners van de KlingelpoortWoonzorg Hoogstede werd toegezongenWoonzorg Hoogstede werd toegezongenStoepkrijten, dat blijft leukDe Koningsdagkunstwerken

Vrijdag 25 oktober 2019 was er weer een Buurtquiz Klingelbeek Rosande. Deze keer met de volgende rondes: Aan lager wal, Spuiten en slikken, ODW (Over de Waal), Muziek en Mythen en Sagen. En natuurlijk ook Petje op Petje af door Quizmaster Henk Willemsen. Er hadden zich deze keer 19 teams ingeschreven. De organisatoren, Paul, Pieterbas, Ruud, Marsha en de vragenmakers hadden er weer een gezellige, maar wel moeilijke avond van weten te maken. Hieronder een impressie.

Buurtquiz oktober 2019Overleg over het antwoord5 pils? Nee, aandacht voor een opgave!Ook hier weer druk gespeculeerEven pauze; tijd voor een biertjePauzerenDeze ronde gaat over.....Myten, Sagen, Legendes, Sprookjes, Fabels en Broodje aap verhalenEen vraag voor de doe-het-zelversFiguurzaakopgave. Oppassen, niet in de tafel zaken!En dat valt niet mee! Ook inkleuren hoort erbijDe bedoeling was een strikje voor quizmaster Henk te fabricerenWordt dit een stoel met drie poten?Ai, een gebroken zaakje. Snel de reserve eropHet resultaat: 19 strikjes voor HenkPetje (hoedje) op, Petje (hoedje) af! door quizmaster HenkEn toen waren er nog maar 6!En toen waren er nog maar 4!En toen was er nog maar 1! De winnaar krijgt een bonEen fles wijn voor Henk; hij was voor de laatste ker quizmasterEn daarom een applaus voor quizmaster HenkEn dit zijn dan de winnaars; KlingelbeekDie zijn slim!De resultaten van de 5 rondes