Dit jaar was de stoepkrijtwedstrijd aan het begin van Het maisveld, nabij het buurthuisje. De kwaliteit was erg goed deze keer, en de mooiste kregen een prijsje. Hieronder een impressie.

Elke, 11 jaarOnbekend, 7 jaarMauro, 9 jaarTimo, 10 jaarSilke, 9 jaarFloris, 9 jaarArinda, 8 jaar

 

2018 paashaas introOok dit jaar is de Paashaas - nu met assistentie van een paaslammetje- weer in deze wijk om eieren te verstoppen voor de kleine en wat oudere kinderen. Maar zij heeft bovendien een speurtocht in elkaar geknutseld voor de oudere kinderen. Die moesten op zoek naar vier flessen met een vragenlijst als inhoud. Bij voldoende goede antwoorden op de klimaatvragen konden zij zo een puzzelstukje verdienen.
De vier puzzelstukjes vormden tezamen een kaart van de directe omgeving met daarop een rood kruis: De Schat!

Zoeken en graven dus.

Paashaas en Paaslametje in aantochtEn plots zijn zij daar dan...Even luisteren naar de organisatieHet was weer gezellig druk rondom het buurthuisjePaasHaasPaaslammetjeHet zoeken is begonnenOveral eitjes!Hoeveel heb jij er al?Met z'n drieën vind je meer. Maar wel delen danDe eerste fles is gevondenEerst de klimaatvragen beantwoordenPaasHaas luistert naar de antwoorden op de klimaatvragenVoor iedereen een kleurplaatjeEen tweede puzzelstukje verdiendWeer een vragenlijst gevondenNu nog de antwoorden...Paashaas en Paaslametje strooien er lustig op losDat trekt natuurlijk kinderen aanVolg de chocoladeNog een stukje van de puzzel te gaanHet laatste puzzelstukje is verdiendHet schatgraven kan beginnenEven meehelpen. Hé, wat gloort daar?De schat is gevondenEr is voor iedereen nog een paashaasreepje!Paashaas deelt uitHet laatste reepje; voor de fietsende zoekerZo, nu lekker genietenMaar ook de ouders werden getracteerdPaashaas met assistenteMooi petje!Een prachtig eierverzameltasjeMandje was groot genoeg!Even poserenBest moeilijk pellen, zo'n klein eitjeEen feest, ook voor opa's en oma's met kleinkinderen

Dit jaar waren er speciale gasten: de mensen van Arnhem Klimaatbestendig en De Arnhemse Aanjagers. Zij vertoonden informatie over wateroverlast en schone energie.

Buurthuisbar met klimaatinfoOverzicht van de klimaatinformatieKinderen zien wat verstening met hemelwater doetInfo over energiebesparing

 

Dit jaar was de nieuwjaarsreceptie bij het buurthuisje van de wijk. Er was een welkomstdrankje, uitgereikt door de voorzitter en erwtensoep, uitgedeeld door diens vrouw. Ook de bieren van brouwerij "Het roze varken" omlijstten de vele nieuwjaarswensen die werden uitgewisseld. Heerlijk, zo'n buurthuisje in de wijk!

Een sprankelend welkomsdrankje... ...van de voorzitterWelkomstdrankje van de voorzitterErwtensoep opwarmen......en goed roeren.Laangzaamaan drukkerNieuwjaarsreceptie 2018Nieuwjaarsreceptie 2018Nieuwjaarsreceptie 2018Nieuwjaarsreceptie 2018Nieuwjaarsreceptie 2018Marshmallows roosteren boven een vuurkorfMarshmallows roosteren boven een vuurkorfMarshmallows roosteren boven een vuurkorfMarshmallows roosteren boven een vuurkorfMarshmallows snoepenMarshmallows snoepenKoude oostenwind; mutsenweer!Lekker; hete erwetnsoep.Nieuwjaarsreceptie 2018Gezellig in de late middagzonVoor iedereen de beste wensen!

Sinterklaas was ook dit jaar in de wijk op bezoek. Deze keer had hij het plan opgevat om, samen met de Pieten uiteraard, alle kinderen persoonlijk op te halen. Hij moest daarvoor wel een aardige eindje door de wijk heen en weer wandelen, maar hij hield het bewonderenswaardig goed vol; zónder paard, deze keer.
Bij elk ophaaladres kwam er weer een puzzelstukje van de eindbestemming bij! Toen hij alle kinderen had verzameld, toog de steeds maar aangroeiende stoet naar -zo bleek uit de complete puzzel- De Kookplaats, om daar Sinterklaas zijn verjaardag te vieren.

Sinterklaas komt vanuit HoogstedehofOp weg om de volgende kinderen op te halenEven zwaaien naar de fotograafOp de KlingelbeeksewegHé, dezelfde jasjesRoetveegpietenDe muziekpiet en de AdministratiepietEven klimmen Sinterklaas!Sinterklaas in gesprekWij zijn vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk ♪♪Even tellen hoeveel kinderen nog op te halenSinterklaas lust ook wel een broodje!Bij zowat de laatse op te halen kinderenMooie muts, zei SinterklaasEven luisteren...Piet, die ziet het nietMooi kroontje, hoorDe laatste foto van de puzzel; alle kinderen zijn er nuKijk, nu zie je waar we naar toe gaanWij gaan naar De Kookplaats!Pieten op weg naar De Kookplaats