Vrijdag 25 oktober 2019 was er weer een Buurtquiz Klingelbeek Rosande. Deze keer met de volgende rondes: Aan lager wal, Spuiten en slikken, ODW (Over de Waal), Muziek en Mythen en Sagen. En natuurlijk ook Petje op Petje af door Quizmaster Henk Willemsen. Er hadden zich deze keer 19 teams ingeschreven. De organisatoren, Paul, Pieterbas, Ruud, Marsha en de vragenmakers hadden er weer een gezellige, maar wel moeilijke avond van weten te maken. Hieronder een impressie.

Buurtquiz oktober 2019Overleg over het antwoord5 pils? Nee, aandacht voor een opgave!Ook hier weer druk gespeculeerEven pauze; tijd voor een biertjePauzerenDeze ronde gaat over.....Myten, Sagen, Legendes, Sprookjes, Fabels en Broodje aap verhalenEen vraag voor de doe-het-zelversFiguurzaakopgave. Oppassen, niet in de tafel zaken!En dat valt niet mee! Ook inkleuren hoort erbijDe bedoeling was een strikje voor quizmaster Henk te fabricerenWordt dit een stoel met drie poten?Ai, een gebroken zaakje. Snel de reserve eropHet resultaat: 19 strikjes voor HenkPetje (hoedje) op, Petje (hoedje) af! door quizmaster HenkEn toen waren er nog maar 6!En toen waren er nog maar 4!En toen was er nog maar 1! De winnaar krijgt een bonEen fles wijn voor Henk; hij was voor de laatste ker quizmasterEn daarom een applaus voor quizmaster HenkEn dit zijn dan de winnaars; KlingelbeekDie zijn slim!De resultaten van de 5 rondes

Koningsdag 2019Het leek op voorhand enigszins twijfelachtig of dit jaar de traditionele koningsdag viering wel door zou gaan, vanwege de toch wel zeer heftige wisselingen in het weer, waarbij hevige buien en zonneschijn elkaar afwisselden. Maar.... om 16:00 uur was er toch al leven rond het onvolprezen buurthuisje van de wijk, en waren de eerste twee kleedjes plus koopwaar onder de naaldbomen uitgelegd.

Iedereen werd verwelkomd met een oranjebittertje, waarvan de smaak daarna kon worden weggespoeld met een drankje van het buurthuisbarretje. Ondertussen werd er al handel gedreven door de kinderen. Toch leuk, om zo het speelgoed waarvoor je te oud/groot bent geworden kunt verkopen om daarna met de opbrengst ervan bij "de buren" weer iets passend te kunnen aanschaffen.

De weergoden bleken ons goed gezind: na hevige buien, bleek Pluvius vanaf ongeveer 16:00 uur te zijn uitgeplast!

Oranjebittertje van het huis!Koningsdag Hoogstede-KlingelbeekLeuk...al die diertjesDe verkopersKijk eens wat ik heb gekocht!Koningsdagviering Hoogstede-KlingelbeekBoeken doen het altijd wel goedWie het kleine niet eert...Zie hij ze vliegen?....inderdaad; een drone houdt houdt ons in de gaten!Koningsdag vanuit de luchtKoningsdag vanuit de luchtKoningsdagviering Hoogstede-KlingelbeekKoningsdagviering Hoogstede-KlingelbeekKoningsdagviering Hoogstede-KlingelbeekHij houdt het scherp in de gaten...Nog even betalen....Ook de koning is klein begonnen!Voor elk wat wilsEven niet zo druk; de stoepkrijtwedstrijd is begonnenDe jaarlijkse stoepkrijtwedstrijd begintMet alle aandachtNog wat laatste streepjesZo, die is wel af nuMet z'n tweeën gaat het sneller!Even de beentjes opzij voor het paardHier valt heel wat te zien!Onze koning staat er gekleurd op!Anne, 6 jaarPrijsjes eerlijk delen hoorOok Rosa heeft een prijs verdiendDe jury wikt...... en de jury weegt...Koningsgezinder kan het bijna niet!De spion

2019 04 paashaas 00Op zaterdag 20 april was het weer zover: de Paashaas komt! Rond 15:00 uur hadden de kinderen (en ouders) zich verzameld rondom het buurthuisje. Daar gaf Paula allereerst een uitleg m.b.t. de zoekgebieden: de kleintjes zoeken in de speeltuin, de groteren eromheen. Voor hen, die geen mandje hadden werd er een plastic (foei!) bekertje uitgereikt, om de gevonden eitjes in te verzamelen.
Tijdens de zoektocht van de kinderen liep de Paashaas er vrolijk huppelend tussendoor, om nog meer eitjes zo hier en dan daar te verstoppen. Zij deelde ook eitjes en kleine oranje envelopjes uit, met daarin een zaadje van haar geliefde voedsel: een wortel!

 

Paaseieren zoeken, 2019Uitleg aan de kinderenWie geen mandje heeft krijgt een bakje.Nog wat aanwijzingen....De "kleintjes" krijgen een eigen zoekveldDaar is ie dan: de Paashaas!Paaseieren zoeken, 2019Het zoeken kan beginnen: de groteren stuiven wegPaashaas deelt uit.Zoekveld voor de "groteren"; moeilijk genoeg!Paashaas komt langs, met extra eitjesNee, papa, hier liggen ze verstopt!Slim verstoppen...........toch gevonden!Samen zoeken....Zoeken maakt dorstigWil jij een eitje van mij?Mijn vangst; tot nu toeMooie vangst wel, nietwaar?Paaseieren zoeken, 2019Even kijken wat anderen hebben gevondenDat ga ik straks lekker opsnoepen....Blijven zoeken, want de paashaas strooit nog naNee hoor, Paashaas is niet eng!Gezellig bij de PaashaasUitrusten bij mamaEven tijd voor mijzelf; lekker worteltje etenPaashaas en nieuwe penningmeester

Koningin Winter had het niet makkelijk dit jaar: het was vrij warm en de zon scheen volop. Toch kwam zij na het roepen van de kinderen tevoorschijn, om een verhaal te vertellen over een sneeuwuil, die al heel lang op zijn vriend wacht in een lange koude winter.

Enig voorstellingsvermogen was wel nodig, want de kinderen zaten buiten op een bankje in de volle zon bij de grote kapschuur van Klingelbeekseweg 60. Dit mocht de pret niet drukken en een intro met chocolademelk bracht de stemming er direct in. Na de vertelling kregen de kinderen ieder een sneeuwklokje en als ze wilden een handje "sneeuw" mee. De afsluiting betond uit  gezamenlijk marshmallows roosteren boven een vuurschaal.

Koningin Winter 2019Lekker; chocolademelk!Koningin Winter aanroepenKoningin Winter komt tevoorschijnKoningin Winter verteltDe sneeuwuil en zijn vriendjeKoningin Winter verteltKoningin Winter vertelt over de sneeuwklokjesKoningin Winter verteltKoningin Winter verteltKoningin Winter verteltLekker, die chocolademelkLekker, die (chocola)demelkLekker, die chocolademelkEen tekening uit het verhaalKoningin Winter verteldKoningin Winter verteldSpannend hoor!Koningin Winter met het sneeuwuittjeKoningin Winter verteldVoor ieder een sneuuwklokjeVoor ieder een sneuuwklokjeLeuk, zo'n sneuuwklokje!Marshmallow roosterenMarshmallow roosterenMarshmallow roosterenLekker, zo'n, marshmallow...........maar best moeilijk etenKoningin Winter, 2019Leuk, marshmallow roosteren, ook voor de oudersKoningin Winter, 2019Koningin Winter, 2019Koningin Winter, 2019