×

Opmerking

Gebrek aan toegang tot rechten - file '/images/hk_archief/archief_activiteiten/2008_wijngaard_opendag/2008_wijngaard02.gif'

“Detail en Verstilling”
Een verweerde muur of een onooglijk stukje natuur. De meeste mensen lopen er achteloos aan voorbij. Zo niet John Tomasowa uit Oosterbeek.

Expositie John Tomasowa

Foto expositie Elektrum – Arnhem
Klingelbeekseweg 45, 6812 DE Arnhem
t/m 3 juni 2015, op werkdagen van 10:00 – 17:00 uur

wijnrank hs1Han Wiggerts had geluk, dat tegen het huis waar hij woont al twee oude druivenstokken stonden die naar schatting 25 jaar oud waren. De stokken zijn ieder jaar verder langs de balkons en de dakgoot van de zuidgevel geleid, waardoor de "wijngaard" inmiddels een oppervlakte van 100 m2 heeft bereikt met een opbrengst voor 45 tot 50 flessen wijn.

In 1997 is de wijngaard uitgebreid in de moestuin van de

...

September 2014, Wijngaard met muurtjeHet areaal van de wijngaard is in 2014 een beetje uitgebreid, doordat een van de voormalige volkstuintjes is omgezet in een Johanitterveldje.
Zodra de bestrating van het Hofje is afgerond zal de overgang tussen bestrating en wijngaard worden afgerond met een in gaas verpakte stapeling van stenen. In aansluiting daarop zal er bij de entree van de wijngaard een klaphekje worden aangebracht om al

...

Hoewel de natuur aanvankelijk tegenwerkte, met een langgerekte winter en een trage start van het voorjaar, paste voor ons wijngaardje de puzzel van de natuurlijke jaarcyclus dit jaar toch voortreffelijk in elkaar. Resultaat: een goede oogst, prachtige volle trossen, zo goed als vrij van schimmel, bladgalmijt of wesp.

2010-09 wijngaard

Opmerkelijk laat in het seizoen werd er geoogst, pas in de tweede week van

...

2013-06 wingaardDe wijngaard ligt er goed onderhouden bij, als een baken van standvastigheid in een omgeving die het afgelopen jaren danig aan verandering onderhevig is geweest. Meer dan ooit ligt de wijngaard in het blikveld, na de kaalslag als gevolg van de grondwerkzaamheden voor de nieuwbouw, extra geaccentueerd door de wat hogere ligging op de stuwwal.


De aangebrachte hegomheining is nog zo laag dat die het

...