2013-06 wingaardDe wijngaard ligt er goed onderhouden bij, als een baken van standvastigheid in een omgeving die het afgelopen jaren danig aan verandering onderhevig is geweest. Meer dan ooit ligt de wijngaard in het blikveld, na de kaalslag als gevolg van de grondwerkzaamheden voor de nieuwbouw, extra geaccentueerd door de wat hogere ligging op de stuwwal.


De aangebrachte hegomheining is nog zo laag dat die het zicht nog niet belemmert. Wel wordt hiermee voorkomen dat bijvoorbeeld honden al te gemakkelijk de wijngaard aandoen. Tot nu toe was de wijngaard ‘vrij toegankelijk’. Maar in het komende seizoen zal de wijngaard wel worden voorzien van een toegangspoort, om ongewenste indringers buiten te verboden te poepenhouden en in perioden dat dat gewenst is toch af te kunnen sluiten.

Geregeld worden nog hondendrollen gespot en dat maakt het handwerk voor de wijngaardeniers er niet aangenamer op. Bij deze nog eens een oproep aan de hondenbezitters om erop toe te zien dat hun viervoeters hun behoefte niet doen in de wijngaard!!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Privacyverklaring