Regent en JohanniterRegent is een in Duitsland geproduceerd druivenras die je ook biologisch kunt telen: ze zijn nl. resistent tegen meeldauw en andere ziektes.
Spuiten met landbouwgif hoeft niet, en dat komt ook ten goede aan de smaak van de wijn.
De winterhardheid is goed, echter winderige koele plekken moeten vermeden worden in verband met de vruchtzetting.
De Regent is een laatafrijdend ras (eind oktober), maar begint ook laat, wat de kans op nachtvorstschade verkleind.
Het ras levert blauwe druiven, waar we rode wijn van maken.
De Regent levert een donkerpaarse, zeer tanninenrijke wijn, verwant aan de Cabernet-Sauvignon.
De wijn maken we 'droog', maar door de appel-melkzuurgisting die wordt toegepast is ze niet te bitter of te wrang.
De Regent geeft een mooie opbrengst met een hoog suikergehalte (80-85 Oechsle wat overeenkomt met ca. 11 % alcohol) en een zuurgehalte van 8 gr/l.
Dit ras geeft een zeer karaktervolle, dieprode kwaliteitswijn en lijkt hoge ogen te gaan gooien.
De Regent is een rode wijn die op kamertemperatuur dient te worden gedronken.
De wijn is goed drinkbaar vanaf ongeveer twee weken na levering en is niet geschikt om veel langer dan een jaar te bewaren.
Aanbevolen wordt de wijn één à twee uur voor consumptie te ontkurken.


De Johanniter is een schimmelresistent druivenras en ontstaan in Freiburg door het werk van Johannes Zimmermann (1968)
Kruising = riesling x (Seyve-Villard 12-481 x (Ruländer x Gutedel)).
Het is een witte wijn die gekoeld dient te worden gedronken.
De wijn is goed drinkbaar vanaf ongeveer twee weken na levering en is niet geschikt om veel langer dan één jaar te bewaren.
Aanbevolen wordt de wijn één à twee uur voor consumptie te ontkurken.
Het alcoholgehalte van wijn is 11%.