Hoogstede Klingelbeek-Groen WestDe werkgroep Klingelklimaat haakt voor deze actie aan bij GroenWest uit Lombok/Heijenoord. Zij hebben in samenspraak met wijkbewoners en Klingelklimaat gekeken naar de mogelijkheden om elektrische deelauto’s in te zetten. Daarbij is er gekozen voor een methode waarbij je volledig ontzorgd wordt via We Drive Solar. Zij bieden een volledig pakket aan, waarbij je wel de lusten van een auto hebt, maar niet de lasten. De elektriciteit van hun laadpalen komt van hernieuwbare zon- en windenergie. Zo kunnen we weer een stap zetten om Arnhem West nog duurzamer te maken.

Hoe meer bewoners uit deze wijken er mee doen, hoe meer auto’s we kunnen laten plaatsen. En wees gerust, zodra er nieuwe deelnemers bijkomen, worden er ook nieuwe auto’s bijgeplaatst. Ze hebben samengewerkt met de wijken Angerenstein en Alteveer-Cranevelt en ook daar hebben de buurtbewoners voor We Drive Solar gekozen. Ben je benieuwd hoe het werkt? Lees dan verder op We Drive Solar

Mail voor vragen naar Marieke Kleinhuis via . Voor specifieke vragen over het aanbod van We Drive Solar kun je direct bij hen terecht.

Wist je dat

  • Een privé auto gemiddeld 90% van de tijd stilstaat
  • Een deelauto 5 tot 10 privé auto’s vervangt
  • Autodelers 15 tot 20% minder autokilometers maken

Ontwikkelingen op de Hes

WarmteregelingNaast vragen uit de buurt zijn er ook invloeden van buitenaf die spelen. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van woningbouw op de Hes, het terrein aan de westkant van onze buurt. Hier wordt een alternatief systeem ontwikkeld voor het verwarmen van de woningen, in plaats van verwarmen met aardgas. Deze ontwikkeling kan kansen bieden voor onze buurt en dat is de reden dat de gemeente ons heeft aangewezen als ‘Versnellingswijk’. Hierover wordt door de gemeente Arnhem een informatiebijeenkomst georganiseerd op 3 februari. De uitnodiging hiervoor ontvangen jullie in januari van de gemeente.

En verder:

SedumdakHet groene-daken-weekend was een groot succes! Er waren vele Hoogstede-Klingelbekers geïnteresseerd in een groen dak en dat is goed voor de wijk. Een groen dak houdt namelijk water vast en zorgt ervoor dat het minder warm wordt tijdens een zomerse dag. Ook is het goed voor de biodiversiteit.

Mocht je ook interesse hebben in een groen dak, mail dan naar . Geef direct aan hoe groot (lengte x breedte) het dak is. Als je wat meer zekerheid wilt hebben of de dakconstructie sterk genoeg is voor een groen dak, geef dan even de maatvoering van de balken (hoogte x dikte, overspanning en afstand tussen de balken) door en hoeveel balken er op een deur-/raamkozijn rusten.

Mocht je nog vragen hebben, mail gerust naar 

sedumdakHet veranderende klimaat zorgt ervoor dat zomers warmer en droger worden, kijk maar naar de zomer van vorig jaar. Ook krijgen we steeds meer te maken met hevige piekbuien, welke tot veel schade kunnen leiden. Extreme warmte leidt tot vermindering van comfort en brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom is het tijd om in actie te komen en onze wijk weerbaar te maken tegen de gevolgen van klimaatsverandering, oftewel: klimaatbestendig!

Het vergroenen van daken is een zeer effectieve maatregel om te doen. Groene daken vangen namelijk regenwater op tijdens een regenbui, waardoor het riool minder wordt belast en dus minder kans is op wateroverlast. De sedumplantjes op het dak verdampen water en verkoelen zo de omgeving én de ruimte er onder. Naast dat groene daken heel mooi zijn, verhogen ze ook de biodiversiteit. Bovendien stijgt de waarde van je huis en verdubbelt het de levensduur van de dakbedekking.

Genoeg redenen om te komen kijken op 14 juni vanaf 19 uur of 15 juni vanaf 15 uur naar voorbeelddaken. Voorbeelden van typen groendaken die zijn toegepast en welke met de buurtactie worden aangeboden zijn te zien op www.groenedaken.net.

Heb je nu al vragen?
Kijk op www.groenedaken.net of mail naar