Alhoewel we ons jaarlijkse traditionele paasfeest hebben afgelast dit jaar, laten we de plantjesmarkt doorgaan! Buren met groene vingers waren de stekjes toch al aan het kweken toen het besluit viel om het Paasfeest af te gelasten. De werkgroep Klingelklimaat zet op Paaszaterdag vanaf 11:00 uur een tafel vol met stekken van lelies, hortensia's, akelei, tijm, rode pepers en nog veel meer bij ons buurthuisje! Voor wat kwartjes mee kun je een paar stekjes meenemen.

Houdt bij het uitzoeken minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar.

Wordt het toch nog gezellig. :-)


 En....het werd best nog wel gezellig, bij prachtig lenteweer:

Plantjesmarkt april 2020Plantjesmarkt april 2020Plantjesmarkt april 2020Plantjesmarkt april 2020

Er werd de 1.5 meter afstandregel in acht genomen bij het uitzoeken van kamer- en buitenplanten. Er waren zelfs nog "moestuintjes" te krijgen; zaadjes in een doosje, 2 jaar geleden uitgegeven door een bekende grootgrutter.

Skyline stad

Verslag van de bewonersbijeenkomst Hoogstede-Klingelbeek over de energievoorziening.
Op 3 februari 2020 vond een bewonersbijeenkomst in Hoogstede-Klingelbeek plaats over de energievoorziening in uw wijk.

De gemeente Arnhem werkt samen met inwoners, ondernemers en corporaties aan een plan hoe we in iedere wijk zonder aardgas onze huizen gaan verwarmen. Binnen de Wijkgerichte Energietransitie is Arnhem West aangewezen als kansrijke wijk, die mogelijk al voor 2030 aardgasvrij kan worden. Hiervoor moeten nieuwe lokale duurzame warmtebronnen worden aangeboord. Op de Hes zal door projectontwikkelaar Amvest een nieuw warmtenet worden gerealiseerd. Deze warmtevoorziening biedt de
mogelijkheid tot uitbreiding naar de bestaande woningen in Arnhem West en Hoogstede-Klingelbeek. Op de bewonersavond stonden deze toekomstige ontwikkelingen centraal. De gemeente Arnhem wilde deze avond vooral graag horen hoe u hier als bewoner over denkt en welke vragen u heeft.

Hoogstede Klingelbeek-Groen WestDe werkgroep Klingelklimaat haakt voor deze actie aan bij GroenWest uit Lombok/Heijenoord. Zij hebben in samenspraak met wijkbewoners en Klingelklimaat gekeken naar de mogelijkheden om elektrische deelauto’s in te zetten. Daarbij is er gekozen voor een methode waarbij je volledig ontzorgd wordt via We Drive Solar. Zij bieden een volledig pakket aan, waarbij je wel de lusten van een auto hebt, maar niet de lasten. De elektriciteit van hun laadpalen komt van hernieuwbare zon- en windenergie. Zo kunnen we weer een stap zetten om Arnhem West nog duurzamer te maken.

Hoe meer bewoners uit deze wijken er mee doen, hoe meer auto’s we kunnen laten plaatsen. En wees gerust, zodra er nieuwe deelnemers bijkomen, worden er ook nieuwe auto’s bijgeplaatst. Ze hebben samengewerkt met de wijken Angerenstein en Alteveer-Cranevelt en ook daar hebben de buurtbewoners voor We Drive Solar gekozen. Ben je benieuwd hoe het werkt? Lees dan verder op We Drive Solar

Mail voor vragen naar Marieke Kleinhuis via . Voor specifieke vragen over het aanbod van We Drive Solar kun je direct bij hen terecht.

Wist je dat

  • Een privé auto gemiddeld 90% van de tijd stilstaat
  • Een deelauto 5 tot 10 privé auto’s vervangt
  • Autodelers 15 tot 20% minder autokilometers maken

Ontwikkelingen op de Hes

WarmteregelingNaast vragen uit de buurt zijn er ook invloeden van buitenaf die spelen. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van woningbouw op de Hes, het terrein aan de westkant van onze buurt. Hier wordt een alternatief systeem ontwikkeld voor het verwarmen van de woningen, in plaats van verwarmen met aardgas. Deze ontwikkeling kan kansen bieden voor onze buurt en dat is de reden dat de gemeente ons heeft aangewezen als ‘Versnellingswijk’. Hierover wordt door de gemeente Arnhem een informatiebijeenkomst georganiseerd op 3 februari. De uitnodiging hiervoor ontvangen jullie in januari van de gemeente.

En verder: