Hoogstede Klingelbeek-Groen WestDe werkgroep Klingelklimaat haakt voor deze actie aan bij GroenWest uit Lombok/Heijenoord. Zij hebben in samenspraak met wijkbewoners en Klingelklimaat gekeken naar de mogelijkheden om elektrische deelauto’s in te zetten. Daarbij is er gekozen voor een methode waarbij je volledig ontzorgd wordt via We Drive Solar. Zij bieden een volledig pakket aan, waarbij je wel de lusten van een auto hebt, maar niet de lasten. De elektriciteit van hun laadpalen komt van hernieuwbare zon- en windenergie. Zo kunnen we weer een stap zetten om Arnhem West nog duurzamer te maken.

Hoe meer bewoners uit deze wijken er mee doen, hoe meer auto’s we kunnen laten plaatsen. En wees gerust, zodra er nieuwe deelnemers bijkomen, worden er ook nieuwe auto’s bijgeplaatst. Ze hebben samengewerkt met de wijken Angerenstein en Alteveer-Cranevelt en ook daar hebben de buurtbewoners voor We Drive Solar gekozen. Ben je benieuwd hoe het werkt? Lees dan verder op We Drive Solar

Mail voor vragen naar Marieke Kleinhuis via . Voor specifieke vragen over het aanbod van We Drive Solar kun je direct bij hen terecht.

Wist je dat

  • Een privé auto gemiddeld 90% van de tijd stilstaat
  • Een deelauto 5 tot 10 privé auto’s vervangt
  • Autodelers 15 tot 20% minder autokilometers maken