Klimaatverdrag poster loesjeOns klimaat verandert. Om de doelstellingen van Parijs te halen moet iedereen aan de slag (lees hier meer), ook in onze wijk. Daarom organiseerden we onlangs in samenwerking met Arnhem Klimaatbestendig en Arnhem AAN de Klimaathaas als aftrap van Klingelbeek Klimaatbestendig.

Op zaterdag 25 augustus, van 15:00uur  tot 17:00 uur komt de Klingelbeker Klimaatcarrousel: een mini-excursie langs leuke en interessante voorbeelden in de buurt. Toekomstbestendigheid is natuurlijk een heel breed begrip. Denk aan ‘van het gas af’ zodat we minder afhankelijk zijn van bronnen die op raken, energieneutraal worden om de CO2 uitstoot te verminderen, of omgaan met wateroverlast door de toenemende piekbuien als gevolg van de klimaatverandering.

Wat hebben wijkbewoners al gedaan en wat zou u zelf (nog meer) kunnen doen? Tijdens de Klimaatcarrousel willen we inspireren en activeren, maar daarvoor willen we eerst inventariseren! Voor we samen aan de slag gaan in onze wijk willen we graag weten welke onderwerpen bij u spelen. Wanneer we collectief iets bedenken, is het immers makkelijker, wellicht goedkoper en bovendien leuker om ook iets voor elkaar te krijgen! Dus, doet u mee?

Wat hebben we nu van u nodig?

  • Heeft u een onderwerp waar u meer over wilt weten of waar u in of om uw huis mee aan de slag wilt, laat het weten door bijgevoegd formulier te retourneren! Dit onderwerp kunnen we vervolgens opnemen in de carrousel.
  • Heeft u al een mooi voorbeeld in of om uw huis in het kader van een toekomstbestendige stad? Geef u op als voorbeeldhuis voor de mini-excursie! En denk niet te snel 'dat stelt niets voor' want ook kleine dingen kunnen haalbare voorbeelden voor anderen zijn!
  • Weet u al heel veel over een bepaald onderwerp en wilt u die kennis delen? Dan zien we u graag terug bij één van de werkgroepen die we na de carrousel willen formeren. Ambassadeurs zijn enorm belangrijk!

Als eerste aanzet hebben we een formulier toegevoegd waar u antwoord kunt geven op bovenstaande vragen. Druk op deze link. Maar als u nog andere toevoegingen heeft, laat het weten! 

We hopen op een mooie en informatieve 30ste juni, als aftrap voor een nog mooiere en bovenal duurzame wijk. Beschouw dit bericht alvast als een "save the date"; meer informatie volgt!