"groen" dakWe hebben van onze buurtvereniging weer de feestelijke uitnodiging ontvangen voor ons paasfeest (en koningsdag). Daarbij stond ook een opmerking over groene daken, regentonnen en plantjesmarkt. Waar gaat dat over?
Onze activiteiten als werkgroep ‘klingelklimaat’ waren tot nu toe gericht op energiebesparing en planmatig verduurzamen (laatstelijk op 7 februari jl in de Kookplaats). Maar ‘klimaat’ is natuurlijk veel breder.

Met Pasen willen we het accent leggen op de ‘groene’ initiatieven in de buurt, met informatie over de volgende onderwerpen:

 • Groene daken
  Een groen dak heeft voordelen voor (o.a.) het opvangen van toenemende stortbuien en verkoeling van de stad en het ziet er nog leuk uit ook. We willen in onze wijk de aanleg van groene daken nog dit seizoen gaan stimuleren en helpen organiseren. Bij de informatiestand kun je al je vragen kwijt over groene daken, waaraan je dak moet voldoen, wat de actie in gaat houden en wat zoiets kost. Je kan je ook al meteen inschrijven voor de actie. Uitgaande van  voldoende deelname ligt je groendak dan nog voor de zomervakantie op je dak te bloeien! Wat is er mooier dan dat? Doe dus mee met deze actie. Maak je huis en de wijk een stukje groener en profiteer van de collectiviteitskorting. Ook na Pasen kun je je vragen bij ons stellen via Ruud Kortland.
 • Plantjesmarkt
  Stekjes of zaad over? Neem het mee naar de plantjesmarkt! (doe er wel even een etiketje bij). Ruilen of meenemen zolang de voorraad strekt! Er zullen zaden en stekjes aangeboden worden en wellicht is dit een opmaat voor een jaarlijks terugkerend activiteit.
 • Regenton actie
  Heb je al een regenton? Een vertegenwoordiger van het initiatief ‘026regenton’ staat met informatie klaar om voorlichting te geven over voordelen, kosten en mogelijkheden.
 • Bloemetjes en bijtjes
  Materiaal van “Arnhem zoemt” zal aanwezig zijn.

Tot zaterdag !!