sedumdakHet veranderende klimaat zorgt ervoor dat zomers warmer en droger worden, kijk maar naar de zomer van vorig jaar. Ook krijgen we steeds meer te maken met hevige piekbuien, welke tot veel schade kunnen leiden. Extreme warmte leidt tot vermindering van comfort en brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom is het tijd om in actie te komen en onze wijk weerbaar te maken tegen de gevolgen van klimaatsverandering, oftewel: klimaatbestendig!

Het vergroenen van daken is een zeer effectieve maatregel om te doen. Groene daken vangen namelijk regenwater op tijdens een regenbui, waardoor het riool minder wordt belast en dus minder kans is op wateroverlast. De sedumplantjes op het dak verdampen water en verkoelen zo de omgeving én de ruimte er onder. Naast dat groene daken heel mooi zijn, verhogen ze ook de biodiversiteit. Bovendien stijgt de waarde van je huis en verdubbelt het de levensduur van de dakbedekking.

Genoeg redenen om te komen kijken op 14 juni vanaf 19 uur of 15 juni vanaf 15 uur naar voorbeelddaken. Voorbeelden van typen groendaken die zijn toegepast en welke met de buurtactie worden aangeboden zijn te zien op www.groenedaken.net.

Heb je nu al vragen?
Kijk op www.groenedaken.net of mail naar