Bas weer nummer 1Het seizoen van de schaakclub is afgesloten met, zoals gebruikelijk, een overwinning van Bas van der Hek.

Hij wist dit seizoen de 100% score te behalen. Proficiat Bas!

 

 

 

 

Schaakclub Hoogstede Klingelbeek

Binnen de buurtvereniging bestaat er al jaren een schaakclub, die acht a tien leden telt.
Elke 2 weken wordt er - dit jaar op dinsdag - een wedstrijdronde gespeeld bij een van de leden thuis. Het niveau is gewoon "huisschaak".

Het is de bedoeling, dat in het lopende seizoen ieder minstens een keer met wit, en een keer met zwart tegen de andere schakers speelt.

De eerste resultaten met wit of zwart komen in de ranglijst.
Met het seizoen 2012 is begonnen met een sterkte indeling in 3 groepen. Er wordt gespeeld met klokken, waarbij spelers uit dezelfde sterktegroep beiden een uur bedenktijd krijgen. Per groep verschil is er 15 minuten minder bedenktijd voor de sterkere speler; 15 minuten meer voor de ander. Samen dus weer 2 uur.

Bij een oneven aantal spelers wordt er door de op dat moment hoogste geplaatste speler een simultaan tegen twee gespeeld.

Zomerschaak bij Guus

Na afloop van het spel is er tijd voor een drankje en een praatje. Zie een verslag van 3 jan. 2006. Ook wordt er, als de tijd het toelaat een groepschaak gespeeld. Hierbij spelen 2 groepen van elk 3 spelers een partij op één bord, waarbij om de beurt een zet moet worden gedaan.

Informatie bij Jack Schoot.