Dinsdag 21 november was een speciale schaakavond: de schakers hadden allen alleen hun dame meegenomen naar het huis van Rob en Clara de Jong. Van schaken is dus niet veel terecht gekomen. De gastgevers hadden namelijk een heerlijke maaltijd voorbereid met als hoofdgerechten mosselen en zalm. Ook de witte wijn liet het bonte gezelschap zich goed smaken.
Het is een enorm gezellige avond geworden met een keur aan overheerlijke bijgerechten en als afsluiting een lekker kaasplankje.

Schaakdiner

Het bleek zo geslaagd, dat direct het idee voor een volgende bijeenkomst in deze setting geboren werd. De schaakclub is van plan om volgen jaar bij mooi weer jeu de boules te gaan spelen op de baan in de wijk. Een keuken is dan ook makkelijk te bereiken via de achtertuin van een der schakers.
Handig!

Als onderdeel van het "zomerschaak" wordt er o.a een snelschaak competitie gehouden. Bedenktijd is 15 minuten per speler per partij.

15 aug. en 29 aug.
2017 Gerard Fred Joop Meindert Jack Rob Ernst
G e r a r d   0 - 1 1 - 0 n.v.t. 1 - 0 n.v.t.  n.v.t.
F r e d n.v.t.   n.v.t. 0 - 1 ½-½ 1 - 0 n.v.t.
J o o p n.v.t. 1 - 0   1 - 0 n.v.t. n.v.t. n.v.t.
M e i n d e r t 0 - 1 n.v.t. n.v.t.   1 - 0 n.v.t. n.v.t.
J a c k n.v.t. n.v.t. 0 - 1 n.v.t.   ½ - ½ 1 - 0
R o b 0 - 1 n.v.t. 0 - 1 0 - 1 n.v.t.   1 - 0
E r n s t 0 - 1 0 - 1 0 - 1 0 - 1 n.v.t. n.v.t.  

 

N a a m P u n t e n
G e r a r d 0 X 1 0 0 1 1       3
F r e d 1 0 X 1 1 0 ½      
J o o p 1 1 1 X 1 1 1       6
M e i n d e r t 0 1 1 1 X 1 1       5
J a c k ½ 0 0 0 0 X ½       1
R o b ½ 1 0 0 0 0 X      
E r n s t / G u u s 0 0 0 0 0 0       0

 

UITSLAG SNELSCHAAKTOERNOOI 2017

  1. - J o o p
  2. - M e i n d e r t
  3. - F r e d
  4. - G e r a r d
  5. - R o b
  6. - J a c k
  7. - E r n s t / G u u s

Ernst te VeldeVorig jaar september is er in de wijk geflyerd, met als doel nieuwe leden voor de schaakclub te werven. Zonder succes, helaas. Maar tijdens de ALV van 11 april heeft zich toch nog iemand aangemeld: Ernst te Velde uit de Hulkesteinflat.
Nu is de schaakclub weer vertegenwoordigd met acht spelers; altijd fijn, een even aantal.

 

Nieuwe schaaktafel van JackEen van de oudere leden, Jack Schoot, is verhuist. Als Jack nu de schaakavond organiseert moeten de spelers naar Het Maisveld 38; dat is in het appartementencomplex Clingelstede, tegenover verzorgingstehuis Klingelpoort. Jack heeft het direct goed aangepakt, en heeft zich een nieuwe speeltafel aangeschaft. (voorzichtigheid geboden dus, de eerste jaren!)

Zondag 3 juli heeft een van de leden van de schaakclub een excursie georganiseerd. Samen met hun partners zijn de schakers naar een prachtige tuin aan de Nederrijn geweest. Hoewel het er 's morgens (nog) niet naar uitzag dat dit kon doorgaan vanwege de regenbuien, is het toch een zeer geslaagde middag geworden met veel zon en vele heerlijkheden vóór en na de rondleiding.
Deze rondleiding werd verzorgd door Maya en Gerard Hoogland, die ons over onderhoud, de plantensoorten en andere tuinwetenwaardigheden vertelden. De vele heerlijkheden waren door de gastgevers en gasten gezamenlijk verzorgd.

Hieronder een korte impressie van het tuinbezoek:

Tuinbezoek schaakclubTuinbezoek schaakclubTuinbezoek schaakclubTuinbezoek schaakclubTuinbezoek schaakclubTuinbezoek schaakclubTuinbezoek schaakclubTuinbezoek schaakclubTuinbezoek schaakclubTuinbezoek schaakclub