Schaken digitaal

 

In verband met het coronavirus kan de schaakclub de competitie aan huis niet continueren. Daarom is er besloten een digitale competitie op te starten via Chess.com.nl. Via deze site kunnen de schakers elkaar uitnodigen om via de laptop een schaakpartij te spelen. Hier zullen de resultaten ervan te zien zijn.

 

 

 

In deze lange hete zomer moest het er natuurlijk wel van komen: schaken in de open lucht. Twee weken geleden al bij Gerard, nu dus bij Guus. Annerike maakte dit leuke overzicht van 8 zeer serieuze mannen. Later op de avond kwamen toch wel de meegebrachte truien van pas.

Zomerschaak bij Guus

Dinsdag 21 november was een speciale schaakavond: de schakers hadden allen alleen hun dame meegenomen naar het huis van Rob en Clara de Jong. Van schaken is dus niet veel terecht gekomen. De gastgevers hadden namelijk een heerlijke maaltijd voorbereid met als hoofdgerechten mosselen en zalm. Ook de witte wijn liet het bonte gezelschap zich goed smaken.
Het is een enorm gezellige avond geworden met een keur aan overheerlijke bijgerechten en als afsluiting een lekker kaasplankje.

Schaakdiner

Het bleek zo geslaagd, dat direct het idee voor een volgende bijeenkomst in deze setting geboren werd. De schaakclub is van plan om volgen jaar bij mooi weer jeu de boules te gaan spelen op de baan in de wijk. Een keuken is dan ook makkelijk te bereiken via de achtertuin van een der schakers.
Handig!

Ernst te VeldeVorig jaar september is er in de wijk geflyerd, met als doel nieuwe leden voor de schaakclub te werven. Zonder succes, helaas. Maar tijdens de ALV van 11 april heeft zich toch nog iemand aangemeld: Ernst te Velde uit de Hulkesteinflat.
Nu is de schaakclub weer vertegenwoordigd met acht spelers; altijd fijn, een even aantal.

 

Nieuwe schaaktafel van JackEen van de oudere leden, Jack Schoot, is verhuist. Als Jack nu de schaakavond organiseert moeten de spelers naar Het Maisveld 38; dat is in het appartementencomplex Clingelstede, tegenover verzorgingstehuis Klingelpoort. Jack heeft het direct goed aangepakt, en heeft zich een nieuwe speeltafel aangeschaft. (voorzichtigheid geboden dus, de eerste jaren!)