Activiteiten en evenementen

Dolle Duurzame Drakendag
Zondag, 26. September 2021, 13:30 - 18:00
Hits : 31

Klingelklimaat, RosandeStroom en GroenWest Arnhem organiseren samen onze eerste Dolle Duurzame Drakendag op 26 september! De dag begint in ’t Huukske en eindigt bij Rosandepolder. 

RosandeStroom kwam met het briljante idee om een duurzame drakenbootrace te organiseren in Rosandepolder. En wij, Klingelklimaat met GroenWest Arnhem, haakten daar direct op aan. De jaarlijkse duurzame zondag wordt zo een gezamenlijke jaarlijkse viering voor duurzaamheid, groen en biodiversiteit in onze wijken. Dus kom ook! 

We ontmoeten elkaar in het Huukske en traditiegetrouw hebben we dan interessante workshops (uiteraard conform corona regels). Daarna fietsen we via buurtinitiatieven en kleine bezoekjes aan actieve mede-buren (die stappen zetten voor een groener of duurzamer, huis, leefomgeving) richting Rosandepolder; en ook daar zijn initiatieven te bezoeken. 

Bij Rosandepolder staan drie goed op elkaar ingespeelde en gedisciplineerde teams klaar; één van Rosandepolder, één van Hoogstede-Klingelbeek en één van Lombok-Heijenoord. Met kenmerkende passie en doorzettingsvermogen (en zonder genade) gaan ze daar de strijd met  elkaar aan in een Drakenbootrace die haar weerga niet kent. Onderwijl kan de rest van ons zich overgeven aan het benodigde gejoel ter aanmoediging, of in alle rust de enerverende dag op ons in laten werken met een borrel. 

Het belooft een inspirerende, sportieve, gezellige middag te worden. Kom ook! We beginnen om 14:00 uur en de Drakenbootrace en borrel sluiten we af om 17:00 uur

Meld je aan via 

Het programma:

13.30 uur:  inloop ’t Huukske
14.00 uur:  start workshopronde 1: biodiversiteit, isolatie of energietransitie
14.30 uur:  start workshopronde 2: biodiversiteit, isolatie of energietransitie
15.00 uur:  start groene en duurzame fietsroute door de wijken  Lombok-Heijenoord, Hoogstede-Klingelbeek en Rosandepolder.
16.00 uur:  start drakenbootrace in de Rosandepolder
17.00 uur:  einde