Tijdelijk onderkomen voor de geit en het schaap

RosaEindelijk weer iets vertrouwds in de buurt. Na maanden van heel veel herrie (soms al vanaf 's morgens zeven uur), een afgesloten veld en alle bijbehorende ongemakken, is er nu weer een geitenweitje! Rosa en Juul staan weer op een mooi stukje grond en kinderen kunnen weer schommelen en even bij de beestjes kijken. Begin juli verhuisden de dieren naar een andere plek. Daar hadden ze een heel aardig onderkomen met een container om in te slapen en een afdakje om te schuilen tegen de zon.

Toch stonden ze daar een beetje verloren op het grote veld. Het vangen van de beesten was nog wel een klusje, maar met hulp van wat mensen uit de buurt lukte dit uiteindelijk heel aardig. Dank je wel Frank, Mieke en Koos (een eersteklas schapenvanger).

Juul de geitIn oktober was eindelijk het nieuwe weitje met hun eigen vertrouwde hok klaar. Ze hebben het daar naar hun zin. Nu het zo koud is slapen ze samen in het stro en Juul speelt nog altijd de baas over het eten. Toch kunnen ze het goed samen vinden.

Hoe lang ze op deze plek blijven is niet bekend, maar iedereen is er weer heel blij mee dat er weer een geitenweitje is.