► Stuur uw reactie naar de webmaster   naar Reacties

Hondenpoep op de opritHet is opvallend dat er de laatste tijd weer minder hondenpoep wordt opgeruimd in de wijk. Zelfs op het speelveld voor kinderen aan Het Maisveld lagen de hondendrollen vrolijk te geuren en klaar om vertrapt te worden! Ook de Klingelbeekseweg en de smalle zijpaden zijn vaak bemest, volgens een bewoonster. Zelfs de oprit van een tuin wordt als een hondentoilet benut! (foto)

Hondenliefhebbers, ruim a.u.b. het door uw huisdier verwerkte hondenvoer op. Dat is overigens ook een verplichting die men als hondenbezitter heeft.

 

Klingelbeekseweg hoek De SchutterijEr is heel veel sluipverkeer de laatste tijd op de Klingelbeekseweg vanuit de westkant via De Schutterij. Omdat er een inrijverbod geldt wordt er extra hard gereden. Ik hou mij hart steeds vast. Vooral rond de spits is het een komen en gaan. Elke minuut 1 en soms 3 achter elkaar.

Ik heb de gemeente twee maal aangeschreven, echter nog niets vernomen. Ook bij Veilig Verkeer Nederland heb ik de gevaarlijke situatie neergelegd. Zijn er bij de vereniging al meer klachten gekomen?

Klingelbeekseweg 122.

Dit zou een vervolg kunnen zijn op het artikel: "Onoverzichtelijk en gevaarlijk" van Marianne Rooijmans uit 2012.

Via is er contact gezocht met Amvest – De Hes:

Verkeerssituatie De SchutterijEr zijn reclamedoeken bevestigd aan het hek ven deelgebied De Hes van het Arnhems Buiten langs De Schutterij.
Als men van de aangrenzende rotonde op de Utrechtseweg komt en men wil de Hoogstedelaan naar links inslaan, wordt het zicht op het verkeer, dat via De Schutterij richting rotonde rijdt, nu extra bemoeilijkt. Het was las lastig genoeg vanwege het hekwek in combinatie met de heuvelachtige en bochtige De Schutterij.

Ik heb daarom gevraagd enkele doeken aan het begin van De Schutterij te laten verwijderen, om het zicht naar beneden toe zo goed mogelijk te houden.

Vervolgens is er een afspraak gemaakt met Karst Hagendoorn van Amvest – De Hes. Zijn eerste reactie was:

De geplaatste doeken zorgen naar onze mening niet voor slechter zicht op de Schutterij ter plaatse van de Hoogstedelaan. U ervaart dit echter wel zo, daarom lijkt het goed op locatie uw ervaringen te delen en nader toe te lichten. Aanstaande vrijdag 21 augustus einde dag (vanaf 16:00 uur) zou voor ondergetekende kunnen.

Tijdens deze afspraak op de locatie kwam Karst Hagendoorn tot het inzicht dat er wel degelijk sprake was van zichtbelemmering en heeft hij toegezegd er zorg voor te dragen dat er enkele doeken verwijderd worden en in meer zuidelijke richting aan het hek bevestigd zullen gaan worden.

Uiteraard is dit goed nieuws, echter de knullige constructie van De Schutterij blijft hierdoor nog steeds bestaan. Ik heb tijdens ons gesprek begrepen dat er wel meer klachten waren over de niet al te veilige situatie ter plekke. Werk aan de winkel voor de gemeente Arnhem dus.

Waar is de beker?

VaderdagvoetbalWe hadden hier in de buurt de traditie om ieder jaar op Vaderdag een voetbalwedstrijd te organiseren tussen de vaders en de kinderen (genderneutraal). Dat was steeds weer een geweldig succes. De moeders stonden (partijdig) de jeugd aan te moedigen.

Deze traditie hield op toen de nieuwbouw startte, want het trapveldje verdween en het bouwen begon. Sinds kort ligt er weer een veld en het zou mooi zijn om de traditie weer op te pakken. Er zijn genoeg verse vaders in de buurt komen wonen. En zeker genoeg kinderen.

Toen wij met de wedstrijden begonnen, heb ik zo'n mooie beker gekocht waar de grote kampioenen ook mee pronken. Maar de vraag is nu: waar is die beker gebleven?

De laatste keer heeft de jeugd die gewonnen en is hij met een toenmalige jongeling mee gegaan. Ik herinner mij nog dat hij aan de Hoogstedelaan woonde. Zou hij (of zijn ouders) de beker weer aan mij terug willen geven? Of kan iemand mij op het spoor brengen waar de beker gebleven is? Ook als deze ter ziele is gegaan, dan hoor ik het graag want dan houdt de speurtocht (helaas) op. Dus: heb je ergens een aanknopingspunt, laat het mij weten.

Vaders én kinderen: noteer nu alvast 19 juni in je agenda. Om 10:30 uur verzamelen op het voetbalveld. Weer of geen weer. Moeders zijn ook zeer welkom (met cake en drinken).

Ludo Mooi.

Onveilige oversteek Hoogstedelaan-De SchutterijMet de aanleg van De Schutterij is er m.i. een onveilige oversteek gecreëerd aan de noordkant van De Schutterij. Als men daar wil oversteken, (en dat moet altijd, want er is geen trottoir aan de oostkant van De Schutterij) is er onvoldoende zicht op het van links naderende verkeer.
Ervaring heeft inmiddels geleerd, dat de snelheid daarvan vaak verrassend hoog is. Hoe kan dit het beste opgelost worden? Inmiddels wonen er veel kleine kinderen in de buurt van de oversteek, en zij gaan t.z.t ook verder weg dan het tuinhekje.
Men zal toch niet de put pas dempen.........

 

KEMA laboratories - DNV-GLRegelmatig is er geluidsoverlast in de wijk. Het is een soort gezoem van turbines of ventilatoren dat lijkt te komen van het terrein ten zuiden van de Klingelbeekseweg, ter hoogte van de tandartsenpraktijk Rijnzigt. Het is vaak ’s avonds en gedurende de nacht goed te horen.
Om er achter te komen waar dit vandaan komt is er contact opgenomen met DNV-GL. Zij hebben toegezegd hun medewerking te verlenen naar de opsporing van de geluidsbron.

2017 terrein dnv gl kema labs overlast
Klik voor vergroting.

Geel: deze gebieden ondervinden vaak geluidsoverlast
Rood: geluidsbron