► Stuur uw reactie naar de webmaster   naar Reacties

Er is heel veel sluipverkeer de laatste tijd op de Klingelbeekseweg vanuit de westkant via De Schutterij. Omdat er een inrijverbod geldt wordt er extra hard gereden. Ik hou mij hart steeds vast. Vooral rond de spits is het een komen en gaan. Elke minuut 1 en soms 3 achter elkaar.

Ik heb de gemeente twee maal aangeschreven, echter nog niets vernomen. Ook bij Veilig Verkeer Nederland heb ik de gevaarlijke situatie neergelegd. Zijn er bij de vereniging al meer klachten gekomen?

Klingelbeekseweg 122.

Waar is de beker?

VaderdagvoetbalWe hadden hier in de buurt de traditie om ieder jaar op Vaderdag een voetbalwedstrijd te organiseren tussen de vaders en de kinderen (genderneutraal). Dat was steeds weer een geweldig succes. De moeders stonden (partijdig) de jeugd aan te moedigen.

Deze traditie hield op toen de nieuwbouw startte, want het trapveldje verdween en het bouwen begon. Sinds kort ligt er weer een veld en het zou mooi zijn om de traditie weer op te pakken. Er zijn genoeg verse vaders in de buurt komen wonen. En zeker genoeg kinderen.

Toen wij met de wedstrijden begonnen, heb ik zo'n mooie beker gekocht waar de grote kampioenen ook mee pronken. Maar de vraag is nu: waar is die beker gebleven?

De laatste keer heeft de jeugd die gewonnen en is hij met een toenmalige jongeling mee gegaan. Ik herinner mij nog dat hij aan de Hoogstedelaan woonde. Zou hij (of zijn ouders) de beker weer aan mij terug willen geven? Of kan iemand mij op het spoor brengen waar de beker gebleven is? Ook als deze ter ziele is gegaan, dan hoor ik het graag want dan houdt de speurtocht (helaas) op. Dus: heb je ergens een aanknopingspunt, laat het mij weten.

Vaders én kinderen: noteer nu alvast 19 juni in je agenda. Om 10:30 uur verzamelen op het voetbalveld. Weer of geen weer. Moeders zijn ook zeer welkom (met cake en drinken).

Ludo Mooi.

Onveilige oversteek Hoogstedelaan-De SchutterijMet de aanleg van De Schutterij is er m.i. een onveilige oversteek gecreëerd aan de noordkant van De Schutterij. Als men daar wil oversteken, (en dat moet altijd, want er is geen trottoir aan de oostkant van De Schutterij) is er onvoldoende zicht op het van links naderende verkeer.
Ervaring heeft inmiddels geleerd, dat de snelheid daarvan vaak verrassend hoog is. Hoe kan dit het beste opgelost worden? Inmiddels wonen er veel kleine kinderen in de buurt van de oversteek, en zij gaan t.z.t ook verder weg dan het tuinhekje.
Men zal toch niet de put pas dempen.........

 

KEMA laboratories - DNV-GLRegelmatig is er geluidsoverlast in de wijk. Het is een soort gezoem van turbines of ventilatoren dat lijkt te komen van het terrein ten zuiden van de Klingelbeekseweg, ter hoogte van de tandartsenpraktijk Rijnzigt. Het is vaak ’s avonds en gedurende de nacht goed te horen.
Om er achter te komen waar dit vandaan komt is er contact opgenomen met DNV-GL. Zij hebben toegezegd hun medewerking te verlenen naar de opsporing van de geluidsbron.

2017 terrein dnv gl kema labs overlast
Klik voor vergroting.

Geel: deze gebieden ondervinden vaak geluidsoverlast
Rood: geluidsbron

Afgeplagd voor bloewweideWie vanaf Het Maisveld naar beneden kijkt ziet daar nu 2 kale plekken. Dit is niet het werk van de kaboutertjes, maar het resultaat van een paar uurtjes stevig afplaggen. De bedoeling is dat hier bloemenweitjes ontstaan; die in het midden is ingezaaid met wilde kruiden en bijenbloemen, de kleinere tegen het talud met kruiden uit Frankrijk en vlinderbloemen.

Het begon voor mij allemaal vorig jaar toen ik vanuit onze huiskamer zag hoe slecht de zgn bloemenweide er bij lag; hoog bloeiend gras, brandnetel en smeerwortel waren dominant aanwezig. Het leek me goed om dat wat in te korten en bij te houden. Via Daphne van de groencommissie ben ik in contact gebracht me Cecilia Klein van de Gemeente Arnhem, met wie ik in juni door de bloemenwei ben gelopen. Als vervolg daarop heb ik een overeenkomst getekend die het mij toestaat dit gebiedje te beheren, en bijv een bijenhotel te plaatsen.

2015 ventilator energie club
Vorig jaar mei heb ik de Energieclub aan De Schutterij gevraagd of zij het aanhoudende zoemende geluid, die ventilatoren op het dak daar veroorzaken, zouden willen verminderen. Enkele bewoners van het laatste deel van de Hoogstedelaan ondervonden daar zoveel hinder van, dat er met gesloten ramen geslapen moest worden. Ook in de zomeravonden en in het week einde, wanneer er veel in de tuin wordt verpoosd, was het aanhoudende ventilator lawaai een constant aanwezig ongenoegen.

Gelukkig bleek men ontvankelijk voor deze klacht van de betreffende bewoners, en beloofde men technische ingrepen om het geluid te doen afnemen en/of uitschakeling van de ventilator in de avonden en week einden via een tijdklok. 
Helaas... tot nu toe is daar niets van gebleken, want de geluidshinder is een jaar later nog steeds aanwezig. Na een hernieuwd e-mailcontact met de technisch projectleider van Arra management is er wederom toegezegd dat er naar gekeken zal worden en of de indertijd geplaatste tijdklok wel wordt gebruikt.

Even afwachten dus of er straks weer zoemvrij geslapen kan worden.