► Stuur uw reactie naar de webmaster   naar Reacties

"Bouwlampen"
Klingelpoort, parkeerverlichtingNadat de bouw van De Klingelpoort was afgerond, waarbij helaas veel uitzicht voor de bewoners van het laatste deel van de Hoogstedelaan verloren ging, werd er een tuin en een parkeerplaats aangelegd. Die parkeerplaats werd verlicht met 3 lantaarns, die zoveel fel en wit licht verspreidden, dat deze al snel in de buurt bestempeld werden als de bouwlampen. En dat was niet eens overdreven. Gelukkig heeft men naar protesten geluisterd en is de lamp vlak naast de tuin van H73 aan de achterzijde afgeschermd. De middelste lamp is gedoofd. Alleen de lamp bij het nieuwbouwhuis aan de weg, brandt nu nog. Dat is ook voldoende, want 's nachts staan er hooguit 2 auto's van nachtdienst doend personeel op de parkeerplaats en zij parkeren aan de wegkant van de parkeerplaats. Nu nog afwachten wat de bewoners in het nieuwe huis, grenzend aan de parkeerplaats, er van zullen vinden, om zo in die "schjinwerper" te staan...

Vlaggenvertoon
Klingelpoort,vlagvertoonEnige tijd daarna stonden daar ook plots twee hoge vlaggenmasten bij de parkeerplaats. Precies in de lijn van het kleine beetje doorzicht dat zal overblijven, nadat tegenover De Klingelpoort een appartementencomplex gebouwd zal worden. Dat vonden enkele Hoogstedelaan bewoners niet zo fraai. Een voorstel om dat vlaggenvertoon recht tegenover de hoofdingang te plaatsen, wordt helaas niet overwogen. DrieGasthuizenGroep wil zich tenslotte toch goed zichtbaar maken!, zoals men zei. Dat dit niet kan uit het zicht van enkele bewoners begrijp ik eigenlijk niet zo goed. Daar is plaats genoeg voor, tenslotte.

Ventilatorlawaai
Ventilator Energieclub ARRADe Energieclub aan De Schutterij heeft vorig jaar een ventilator op het dak van het gebouw geplaats. Het duurde even voor ik door had waar toch plotseling dat altijd maar aanwezige zoemende geluid vandaan kwam.
In het bijzonder in het weekeinde en ’s avonds, wanneer de mensen in de tuin of op balkon van de zomer(avond) willen genieten, wordt het constante zoemende geluid van die ventilator, aangevoerd door de in Nederland overheersende westenwinden, als hinderlijk ervaren. Slapen met open raam kan alleen maar met begeleidend gezoem. Dit jaar leek hetzelfs nog te zijn toegenomen, misschien door slijtage van de motor, of vervuilde ventilatorbladen?
Ik heb de technisch projectleider van ARRA hiervan op de hoogte gesteld. Zij hebben gelukkig wel een luisterend oor en begrip voor de situatie! Men is voornemens om er door de leverancier een tijdklok op te zetten, zodat 's avonds en in het weekeinde de ventilator zachter of uitgezet wordt. Dit zal dan na de vakantieperiode gebeuren. Misschien dan toch een wat stillere nazomer? Ik ben benieuwd.

Reacties   

0
Enige tijd geleden is de verlichting ongeveer dubbel zo sterk gemaakt. De schuldige is Hendriks bouw uit Oss. Over het waarom, tast ik in het duister.

Bij bezwaar maken via de woonzorgmanager van De Klingelpoort, (die hiervan niet op de hoogte bleek) is beloofd een en ander aan te passen. Dit is nu gedaan bij de lamp naast de tuinen van de Hoogstedelaan. De andere lampen zullen ook aangepast worden, weet ik van een medewerker van elektrotechnisc h installatie- en beveiligingsbed rijf J. Meijer b.v. uit Arnhem.
Ook zij vonden de bestaande situatie niet passend.
Melden aan beheerder

Stuur uw reactie naar