Bosgebouw landgoed klingelbeek, 06-2019Nu het Vijverhuis en het Bosgebouw op Landgoed Klingelbeek langzaam maar zeker verrijzen, is het tijd om te starten met de aanleg van het landschap. Samen met landschapsarchitect Harro de Jong van Buro Harro en groenspecialist Victor Dijkshoorn van VIC Landscapes verkennen de toekomstige bewoners alvast hun nieuwe achtertuin.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de plannen voor fase 2. Dit jaar nog wordt de start gemaakt met de bouw van de gebouwen rondom de historische moestuin. Begin 2020 zullen ook deze woningen en appartementen in de verkoop gaan.

 

Maquette bebouwing landgoed Klingelbeek Het herstel en de bebouwing van landgoed Klingelbeek komt steeds dichterbij. Er is inmiddels een inloopavond geweest waar men kennis kon nemen van de plannen, die momenteel nog in ontwikkeling zijn. Een eerste uitwerking geeft al een goed beeld van het beoogde resultaat.

»» Zie voor alle informatie deze website.

»» Foto's van het landgoed.

 

Hylkema consultance

 

Dit rapport is een bouwhistorische verkenning van het hoofdhuis van landgoed Klingelbeek aan de Klingelbeekseweg 21 en 23 te Arnhem.

  • Hylkema consultancts BV
    • Drs A. K. Koornstra

Historie

Landgoed Klingelbeek, impressieEen meerderheid van de gemeenteraad steunt de renovatie van landgoed Klingelbeek. In en om het verwaarloosde landhuis aan de Klingelbeekseweg moeten woningen komen. Een deel van het landgoed moet openbaar worden voor omwonenden. De Partij voor de Dieren en GroenLinks willen dat zo veel mogelijk groen behouden blijft.

In de raadsvergadering is een nieuw bestemmingsplan voor landgoed Klingelbeek gepresenteerd. Dit heeft betrekking op de herontwikkeling van het landgoed. De plannen zijn niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan. Om die reden is de vaststelling van een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied noodzakelijk.