Nieuwbouw 2014

20 novenber is er een informatie-avond geweest met als onderwerp de nieuwbouw voor Huis en Haard aan de Utrechtseweg. Met een visuele presentatie werd aan de uitgenodigde omwonenden getoond, hoe de nieuwbouw er uit zal komen te zien.

Hieronder volgt een fotoverslag van  de belangrijkste plaatjes.

fase 1 en fase 2PlanningOverzicht huidige situatieBestemmingsplan en hoogte maaiveldOverzicht terreinOverzicht begane grondOverzicht 1ste etageOverzicht sousterrainGevel UtrechtsewegGevel westzijdeGevel HoogstedelaanImpressie vanaf UtrechtsewegImpressie vanaf rotondeImpressie vanaf HoogstedelaanImpressie bij nacht aan UtrechtsewegNabespreking bij de tekeningen

Nationale OmbudsmanDe Nationale ombudsman heeft een oordeel geveld inzake de casus nieuwbouw bij Hoogstede-Klingelbeek (rapport 2014/014). De Nationale ombudsman heeft de klacht gegrond verklaard. De conclusie luidt als volgt:

"De klacht dat de gemeente een  bouwterrein heeft opgehoogd, zonder dat verzoekers als omwonenden van het terrein voldoende zijn ingelicht over deze ophoging, is gegrond wegens strijd met het beginsel van transparantie.
Over de klacht dat de gemeente de bouwgrond onjuist heeft opgehoogd, geeft de Nationale ombudsman geen oordeel."

Het volledige rapport is hier te downloaden (.pdf-5Mb)

Klingelpoort gezien vanaf De SchutterijHet nieuwe Klingelpoort is bijna klaar! Op 10 oktober wordt het gebouw opgeleverd. Dan volgen er nog een paar weken voor het afwerken en inrichten, het plaatsen van de grootkeuken en dergelijke. Het gebouw heeft 24 woonzorgappartementen voor mensen met een zorgindicatie en op de begane grond een mooi restaurant dat voor de bewoners maar zeker ook voor de buurt bestemd is.

2014 05 kromkampweggetje hetmaisveld 6002014 05 middenterrein west lufo01 6002014 05 middenterrein west lufo02 6002014 05 middenterrein west lufo04 6002014 05 middenterrein lufo032014 05 middenterrein west lufo06 600

1. Kruising van "Kromkampweggetje" met onbestraatte Het maïsveld.
2. Als 1. met rechts het nieuwe zorgcentrum.
3. Overzicht van westelijk deel van de wijk, met zorgcentrum.
4. Overzicht van nieuwbouw aan Het Maïsveld en Klingelbeekseweg.
5. Overzicht Klingelbeekseweg en Rosandepolder
6. Dak zorgcentrum; daarachter de laatste huizen aan de Hoogstedelaan.
7. Overzicht van Hoogstedelaan en daarachter Utrechtseweg.