Klingelpoort gezien vanaf De SchutterijHet nieuwe Klingelpoort is bijna klaar! Op 10 oktober wordt het gebouw opgeleverd. Dan volgen er nog een paar weken voor het afwerken en inrichten, het plaatsen van de grootkeuken en dergelijke. Het gebouw heeft 24 woonzorgappartementen voor mensen met een zorgindicatie en op de begane grond een mooi restaurant dat voor de bewoners maar zeker ook voor de buurt bestemd is.

Klingelpoort, uitzicht richting noordOp dinsdag 4 november verhuizen 19 bewoners van Huis en Haard naar hun nieuwe stekje, gevolgd door nog 5 bewoners ‘van buiten’.
De bewoners konden vorige maand voor het eerst hun toekomstige appartement bekijken. De verassing was groot: wát een uitzicht en wát een ruim appartement!
Wij houden u op de hoogte van de officiële opening van Klingelpoort!


Huidige locatie

2014, Huis en HaardAls de verhuizing naar Klingelpoort is afgerond, wordt eerst het rechter gedeelte van het huidige Huis en Haard met een muur afgesloten en daarna gesloopt. In het linkergedeelte blijven nog 24 bewoners wonen. Er worden de nodige voorzieningen getroffen om deze bewoners een goed huis te blijven bieden, voordat we de rest van het gebouw af kunnen ‘knippen’.

Architect Geesink Weusten ontwerpt het nieuwe gebouw. In het gedeelte rechts komen 4 groepswoningen voor steeds 8 bewoners. Als dit gebouw er staat, volgt er nieuwbouw van het gebouw links. Daar komen dan 16 woonzorgstudio’s van ± 40 m2 met zit- slaapkamer. Een glazen gang verbindt de gebouwen.

Naar verwachting start de bouw in de eerste helft van 2015. De eerste fase van de nieuwbouw zal dan nog in 2016 worden afgerond, de tweede fase in 2017.

Informatieavond
Omwonenden en bewoners uit de wijk Klingelbeek ontvangen binnenkort een uitnodiging voor een informatieavond in de 2e helft van november. Hier hoort u meer over de nieuwbouw en kunt u al uw vragen stellen.