Hesweg en SlijpbeekKennismakingsbijeenkomst voor de toekomstvisie op wonen en werken in De Hes

Graag nodig ik u uit voor de bijeenkomst 'Start De Hes' op 8 november in gebouw H29 van deelgebied de Hes van Arnhems Buiten.

Amvest wil met bewoners, bedrijven en belangstellenden de toekomst van het voormalige KEMA-terrein De Hes verkennen. Als nieuwe eigenaar willen we er een mooi en duurzaam gebied van maken voor wonen, werken en ontspannen. Met de vele landschappelijke kwaliteiten kan De Hes op een bijzondere manier voorzien in de regionale behoefte aan koop- en huurwoningen en kleinschalig ondernemen.

Amvest blijft na de herontwikkeling eigenaar van een deel van de huurwoningen en bedrijfsruimtes. We worden dus voor lange tijd buren van elkaar. Graag willen wij van u horen wat u belangrijk vindt voor de ontwikkeling van dit gebied. Wat voor woningen vindt u nodig? Voor jongeren, ouderen of gezinnen? Wat zou u willen ondernemen op het terrein? En welke tijdelijke activiteiten acht u wenselijk en haalbaar? Na een korte introductie om 19.45 uur kunt u met het team van Amvest in gesprek over uw wensen, ideeën en vragen. In een aparte zaal presenteren we het onderzoek naar de rijke historie van het gebied.

De aanpak van Amvest is misschien wat anders dan gebruikelijk. Wij destilleren eerst een toekomstvisie uit de gesprekken met betrokkenen en uit onderzoeken naar cultuurhistorie, landschap, woontrends en toekomstig gebruik. Daarbij werken wij nauw samen met de gemeenten Renkum en Arnhem. Pas nadat de toekomstvisie breed is gedeeld, zet Amvest mensen aan het werk om concrete plannen te maken voor landschap, stedenbouw en architectuur. Bij de stappen die we zetten, willen we de lokale kennis, energie en betrokkenheid van mensen en bedrijven benutten. Het proces is erop gericht om ongeveer over twee jaar een bestemmingsplan te hebben en met de bouw van de eerste woningen te kunnen starten.

We betrekken bewoners, bedrijven en belangstellenden de komende jaren veelvuldig bij de visie en de plannen die worden gemaakt. Maar eerst kijk ik met heel veel belangstelling uit naar de ontmoeting met u op 8 november.

 

»» Het programma (pdf)

 Zie ook deze pagina

Route naar Gebouw 29
Klik voor vergroting

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Privacyverklaring