Het voormalige KEMA-terrein De Hes krijgt een nieuwe bestemming voor wonen en werken. Hierbij een eerste ontwerpmodel van het Rotterdamse ontwerpbureau ZUS (Zones Urbaines Sensibles) -  (klik voor vergroting)

Ontwerpmodel De HesOntwerpmodel De Hes

»» Zie ook deze website.

Kaart gebouw H02 Arnhems BuitenOp donderdag  21 november laat ontwerpbureau ZUS verschillende recepten voor De Hes zien. Genodigden zijn vanaf 19:30 uur welkom in gebouw H01, waar ook Popcentrum Jacobiberg zit, via de ingang aan De Schutterij. Nadere informatie volgt, maar dan kan je deze avond alvast reserveren.

Heeft u ideeën voor De Hes? Dan kunt u het volgende doen:

Mail ons op
Kijk op de agenda voor bijeenkomsten
Meld u aan en ontvang nieuws en uitnodigingen

 

ZUS Krijgt ontwerpopdracht De Hes
Het Rotterdamse ontwerpbureau ZUS [Zones Urbaines Sensibles] gaat een stedenbouwkundig en landschappelijk plan maken voor het voormalige KEMA-bedrijventerrein De Hes op de grens van Arnhem en Oosterbeek. Investeerder en ontwikkelaar Amvest koos ZUS in overleg met de gemeenten Arnhem en Renkum na een selectie onder verschillende ontwerpbureaus. In Almere ontwierp ZUS eerder voor Amvest een duinlandschap met woningen (foto).

Voorbeeld voor nieuwbouw De Hes

»» Zie ook: https://www.dehes.nl/

De Hes, Arnhems BuitenBedrijventerrein Arnhems Buiten in Arnhem en Oosterbeek wordt woonwijk De Hes. Een wijk voor Jan en alleman wordt het niet, investeerder Amvest heeft het oog laten vallen op hoger opgeleide doelgroepen. 

Bent u graag bezig in de moestuin en houdt u van het verenigingsleven? Dan zou voormalig bedrijventerrein de Hes maar zo uw wijk kunnen worden. Althans, dat is de visie van belegger Amvest. Dat onderzocht voor welke doelgroepen zij woningen wil gaan bouwen op het voormalig KEMA-terrein, op basis van een model van het onderzoeksbureau Motivaction. Dat onderscheidt acht categorieën; vier daarvan werden uitgekozen.

»» Lees meer in De Gelderlander

Op het kavel Hulkesteinseweg 7 / 7a wordt Villa de Rijn gebouwd. Een Landmark aan het water met een adembenemend uitzicht.

Hulkesteinseweg 7 7a - 2018 wordt Hulkesteinseweg 7 7a - 2020

Zie ook de website: https://www.villaderijn.nl/

en: Emile Ratelband heeft nu al ruzie met zijn toekomstige buren in Arnhem, een artikel uit De Gelderlander