De eerste nieuwe bewoners van Landgoed Klingelbeek wonen inmiddels op het landgoed. Fase 1 - de bouw en verkoop van het Vijverhuis en het Bosgebouw - is daarmee zo goed als afgerond. Op dit moment wordt nog de laatste hand gelegd aan de inrichting van het landschap rondom deze gebouwen. 

Fase 2
Nu is bouwbedrijf Karbouw bezig met het bouwen van de woningen van fase 2. Ze zijn begonnen met de gebouwen rondom het Moestuinplein: het Tuinhuis,  Rijnzicht en Poorthuis.

Bosgebouws en Vijverhuis

»» Lees meer over het aanbod

»» Plattegrond 2020

Bosgebouw landgoed klingelbeek, 06-2019Nu het Vijverhuis en het Bosgebouw op Landgoed Klingelbeek langzaam maar zeker verrijzen, is het tijd om te starten met de aanleg van het landschap. Samen met landschapsarchitect Harro de Jong van Buro Harro en groenspecialist Victor Dijkshoorn van VIC Landscapes verkennen de toekomstige bewoners alvast hun nieuwe achtertuin.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de plannen voor fase 2. Dit jaar nog wordt de start gemaakt met de bouw van de gebouwen rondom de historische moestuin. Begin 2020 zullen ook deze woningen en appartementen in de verkoop gaan.

 

Maquette bebouwing landgoed Klingelbeek Het herstel en de bebouwing van landgoed Klingelbeek komt steeds dichterbij. Er is inmiddels een inloopavond geweest waar men kennis kon nemen van de plannen, die momenteel nog in ontwikkeling zijn. Een eerste uitwerking geeft al een goed beeld van het beoogde resultaat.

»» Zie voor alle informatie deze website.

»» Foto's van het landgoed.

 

Hylkema consultance

 

Dit rapport is een bouwhistorische verkenning van het hoofdhuis van landgoed Klingelbeek aan de Klingelbeekseweg 21 en 23 te Arnhem.

  • Hylkema consultancts BV
    • Drs A. K. Koornstra

Historie