Beter Buiten AppDe Gratis Klacht bij Gemeente Melden App

Veel mensen wonen met plezier in hun huis en in hun buurt, maar er zijn bepaalde dingen die altijd een beetje blijven storen. Voor veel bewoners is troep en hondenpoep op de stoep, vuilniszakken die ergens zomaar gedumpt worden, gaten in de weg of grofvuil dat zomaar neergezet wordt, een doorn in het oog.

Bijkomend probleem daarbij is dat de burger meestal nauwelijks een luisterend oor vindt bij de gemeente en klachten van burgers worden vaak niet goed behandeld. Gevolg is dat mensen maar geen melding meer maken van hun vieze en slordige buurt, waardoor die op een gegeven moment gaat verloederen.

Toch gaat een buurt de gemeente wel aan het hart. Daarom is er nu BuitenBeter bedacht, een app om problemen, irritaties en verbeteringen voor uw buurt direct aan de gemeente door te geven. Dat doet u in enkele stappen en de aangesloten gemeentes gaan dan stappen ondernemen. [GratisSoftware.nu]

»» Lees meer

»» Downloadpagina

Instructiefilmpje


https://youtu.be/tkmRXs_fLNM

Onveilige oversteek Hoogstedelaan-De SchutterijMet de aanleg van De Schutterij is er m.i. een onveilige oversteek gecreëerd aan de noordkant van De Schutterij Als men daar wil oversteken, (en dat moet altijd, want er is geen trottoir aan de oostkant van De Schutterij) is er onvoldoende zicht op het van links naderende verkeer.
Ervaring heeft inmiddels geleerd, dat de snelheid daarvan vaak verrassend hoog is. Hoe kan dit het beste opgelost worden? Inmiddels wonen er veel kleine kinderen in de buurt van de oversteek, en zij gaan t.z.t ook verder weg dan het tuinhekje.
Men zal toch niet de put pas dempen.........

KEMA laboratories - DNV-GLRegelmatig is er geluidsoverlast in de wijk. Het is een soort gezoem van turbines of ventilatoren dat lijkt te komen van het terrein ten zuiden van de Klingelbeekseweg, ter hoogte van de tandartsenpraktijk Rijnzigt. Het is vaak ’s avonds en gedurende de nacht goed te horen.
Om er achter te komen waar dit vandaan komt is er contact opgenomen met DNV-GL. Zij hebben toegezegd hun medewerking te verlenen naar de opsporing van de geluidsbron.

2017 terrein dnv gl kema labs overlast
Klik voor vergroting.

Geel: gebieden met veel overlast.
Rood: geluidsbron

Afgeplagd voor bloewweideWie vanaf Het Maisveld naar beneden kijkt ziet daar nu 2 kale plekken. Dit is niet het werk van de kaboutertjes, maar het resultaat van een paar uurtjes stevig afplaggen. De bedoeling is dat hier bloemenweitjes ontstaan; die in het midden is ingezaaid met wilde kruiden en bijenbloemen, de kleinere tegen het talud met kruiden uit Frankrijk en vlinderbloemen.

Het begon voor mij allemaal vorig jaar toen ik vanuit onze huiskamer zag hoe slecht de zgn bloemenweide er bij lag; hoog bloeiend gras, brandnetel en smeerwortel waren dominant aanwezig. Het leek me goed om dat wat in te korten en bij te houden. Via Daphne van de groencommissie ben ik in contact gebracht me Cecilia Klein van de Gemeente Arnhem, met wie ik in juni door de bloemenwei ben gelopen. Als vervolg daarop heb ik een overeenkomst getekend die het mij toestaat dit gebiedje te beheren, en bijv een bijenhotel te plaatsen.