GroengroepOproep aan de buurtbewoners voor participatie in het gemeentelijk groenonderhoud.
 
Aanleiding / achtergrond:

Chiel Smeets heeft mij (Ruud Kortland van de GroenGroep) vóór de vakantie benaderd over het groenonderhoud. Zijn visie: niet schoffelen! Hij wil dit het liefst zo in de hele wijk zien.

Ik heb vóór de vakantie een overleg gehad met Vivienne van Sante, verantwoordelijk voor het groenonderhoud in ons deel van de stad. Bij dit overleg was Theunis Kalsbeek ook aanwezig. Het betrekken van bewoners bij het groenbeheer, zowel in visie als uitvoering, is bespreekbaar. Die samenwerking moet wel een duidelijke structuur hebben. De gemeente wil het liefst één aanspreekpunt vanuit de buurt. Wie dat wordt, moeten nog worden ingevuld.
Dit houdt niet per definitie in, dat er ook maar één visie is. Het kan heel goed dat er achter de Korte Klingelbeek een wat wildere pluktuin is en aan de andere kant van de buurt een speelgazon wat maandelijks gemaaid wordt. Als het maar duidelijk is wat we afspreken. Het inrichtingsplan is het uitgangspunt; er wordt niet opnieuw begonnen met een ontwerp.

Ik heb hierover e-mail contact gehad met Remy; verder nog met niemand, dus ook niet de bewoners van de Korte Klingelbeek inzake de pluktuin. Dat wil ik wel doen, maar weet niet wie nu het aanspreekpunt is.

Ruud Kortland, namens de GroenGroep.

Reacties   

+1
Ik zie geen ruimte om actief in een groenonderhoud groepje te stappen maar mede namens de schapen en de schapenhoedster s wil ik ervoor pleiten dat de schapen een groter veld krijgen. Het huidige veldje is te klein met als gevolg dat zij te weinig vers gras kunnen grazen. Afzetten om het aan te laten groeien is ook geen optie want dan is de ruimte waarin zij kunnen bewegen over een te lange periode nog kleiner.
Melden aan beheerder
+1
Wat een leuk idee : een pluktuin! (Ik woon helaas in Heijenoord:)
Zocht eigenlijk naar een mogelijkheid om de wijk te laten weten over het plan om een labyrint & bloemen in Heijenoord (zie wijkkrant Arnhem-West)
Melden aan beheerder

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen