KEMA laboratories - DNV-GLRegelmatig is er geluidsoverlast in de wijk. Het is een soort gezoem van turbines of ventilatoren dat lijkt te komen van het terrein ten zuiden van de Klingelbeekseweg, ter hoogte van de tandartsenpraktijk Rijnzigt. Het is vaak ’s avonds en gedurende de nacht goed te horen.
Om er achter te komen waar dit vandaan komt is er contact opgenomen met DNV-GL. Zij hebben toegezegd hun medewerking te verlenen naar de opsporing van de geluidsbron.

2017 terrein dnv gl kema labs overlast
Klik voor vergroting.

Geel: deze gebieden ondervinden vaak geluidsoverlast
Rood: geluidsbron

Reacties   

0
Het aanspreekpunt voor geluidsoverlast van de ventilatoren van DNV-Gl KEMA Laboratories is gewijzigd. Neem in het vervolg contact op met onze , of tel. nr. 026-3563456. Beiden leiden toe naar de portier/recepti e. Zij kunnen dan de vragen verder spelen het bedrijf in.
Melden aan beheerder
0
Onderstaande bevindingen van Lies schilder kan ik onderschrijven. Dinsdagavond 17 april was de geluidsterkte weer "ouderwets" hard. Ook bij de huizen aan de Hoogstedelaan was het nu ook weer goed te horen! De aangebrachte geluidsdemping voldoet dus niet! Graag naar betere oplossingen zoeken en aanbrengen.
Melden aan beheerder
0
Wij hebben intussen een duidelijke bron van de geluidsoverlast kunnen achterhalen. Woensdagavond 18 april 2018 was er (net als dinsdagavond en daarvoor) weer veel herrie; de bekende zoem/brom toon en hoge fluittoon. We zijn zelf op onderzoek uit gegaan en ontdekten al snel dat de geluidsoverlast werd veroorzaakt door/vanuit een gebouw van de KEMA,

Het betreft het gebouw dat op bijgaande satellietfoto ligt in het meest zuidwestelijke deel van jullie terrein, langs de Rosandeplas, links boven het meest zuidelijke gebouw. Van de drie gebouwen die op de foto zo /// naast elkaar liggen is het de middelste met het kleine gebouwtje links er dwars op. (zie foto op: Ideeën, Meningen etc., bij "Geluidsoverlas t").

Ik weet niet of dit de laboratoria zijn. Er zijn wel allerlei leidingen te zien tussen dit gebouw en het meest zuidelijke gebouw. De ramen van het bewuste gebouw waren woensdagavond verlicht en er was geen twijfel over mogelijk dat het geluid daarvandaan kwam. Er was veel activiteit gaande.

Dinsdagavond hadden we hetzelfde vanaf een andere plek waargenomen, toen wat meer op afstand, maar ook toen kwam het geluid al overduidelijk uit de richting van dat gebouw met ook toen verlichte ramen. Woensdag kwam dus de bevestiging.

We zagen op de website Hoogstede.nl dat we niet de enigen zijn die er veel last van hebben (nog recent ook weer een melding van Maarten van Klingelbeeksewe g 118). Welke geluiden er ook nog meer mogen zijn: de geluidsoverlast dinsdagavond en woensdagavond was afkomstig van dit gebouw. Misschien ook nog uit het meest zuidelijke gebouw, daar leek ook enige activiteit gaande, maar dat geluid werd dan overstemd door het middelste.

Hopelijk kunt u iets met deze nieuwe informatie en wordt het nu mogelijk er iets aan te doen. Als wij daar zelf nog iets aan kunnen bijdragen horen we het graag.

Lies Schilder - namens Slijpbeekweg 16 en 14
Melden aan beheerder
0
Afgelopen nacht weer wakker gelegen door gebrom, heeft iemand anders dit ook gehoord?
het probleem met dat lage gebrom is dat oordopjes e.d. ook niet helpen, het geluid gaat er dwars doorheen, je voelt het geluid in je hoofd.

Anne-Marie wat is het nummer waarop we je kunnen appen als we iets horen? ik kan het niet vinden in de berichten hier.
Melden aan beheerder
0
Dinsdag 10 april heb ik om 23.00 uur een hoortest gedaan door vanuit de Hoogstedelaan via De Haspel naar het grasveldje tegenover tandartspraktij k Rijnzigt aan de Klingelbeeksewe g te lopen. Het lijkt erop dat de aangebrachte geluidsdemping v.w.b. de Hoogstedelaan voldoet. Op Het maisveld is een constante brom/zoemtoon wel licht waarneembaar (dat kan toch irritant zijn, omdat het uren achtereen te horen is) en op de Klingelbeeksewe g zou ik het inderdaad als storend omschrijven; zeker voor de nachtelijke uren, als er geen omgevingsgeluid en meer zijn.
Ook aan de Slijpbeekweg blijft het storend.

Ik denk dat de windrichting hierin een niet te onderschatten rol speelt.
Melden aan beheerder
0
Dat is wel vreemd, want juist zaterdagnacht en zondagnacht was het gebrom goed te horen (Klingelbeeksew eg 118)
Waar het geluid anders vandaag moet komen zou ik niet weten, het is wel begonnen na de uitbreiding van het lab, daarvoor hoorden we alleen af en toe wat harde knallen :-)
Melden aan beheerder
0
9 april 2018 - Dank voor dit bericht. Heb in reactie hierop weer kunnen rondvragen naar de activiteiten gisteren. -

Op zondag is niet getest, de generatoren en daarmee ook de ventilatoren stonden niet aan. De onderhoudsploeg heeft geen werk gedaan dat noemenswaardig geluid veroorzaakt. Er was opbouw bezig in een laboratorium, ook dat is geen activiteit die geluid veroorzaakt. Krijg daarmee het gevoel dat er in de wijk meer gaande is dat een geluidsbron is dan het KEMA Laboratorium. -

Blijft dat ik graag een sein krijg als jullie weer het geluid horen. Hierbij de uitnodiging om mij dan een app te sturen. Als ik hem zie, dan geeft dat mij de mogelijkheid om de relatie met het al dan niet actief zijn van het lab te leggen. Joop van Osch staat in de cc, zodat hij ook gelijk op de hoogte is.
Melden aan beheerder
0
9 april 2018 - Tot gisteren dachten wij verheugd dat uw vermoeden kon kloppen, we ervoeren minder geluidoverlast. Ik had gistermorgen net met de buurman afgesproken dat ik u dat zou laten weten omdat we uw betrokkenheid zeer waarderen. Maar nota bene, of de duivel ermee speelde, precies een uur later werd onze rust weer wreed verstoord door de bekende indringende herrie, zowel laag gebrom als scherpe hoge fluittoon. Harder dus dan tot vorig jaar zomer. Met lekker genieten van deze prachtige lentedag was het opeens gedaan. Hopelijk kunt u achterhalen waar dit geluid nu precies vandaan komt en vooral wat er aan te doen is, zeker nu het voorjaar en de zomer voor de deur staan! Misschien helpen de tijden daarbij: Het geluid was er gisteren in elk geval tussen 12.30 en 13.00. Om 14.00 was het weer heerlijk rustig. -

Uiteraard gaan we ook nog graag in op uw aanbod een keer te komen luisteren als we er weer last van hebben (zijn vandaag aan het werk). Maar misschien kunt u al iets met deze tijdstippen van gisteren. Alvast bedankt voor uw aandacht!

Met vriendelijke groet, -

Lies Schilder, mede namens Leo Kaufman, Marc Bezemer en Barbara Fokkema Andreae
Melden aan beheerder
0
19 maart 2018 - Uit de discussie op de buurtwebsite heb ik begrepen dat er elders ook irritatie is ontstaan over een piepend geluid. Een geluid dat uiteindelijk uit een huis bleek te komen.

Graag hoor ik van u of het geluid ondertussen is verdwenen (ga ervan uit nl. dat de eigenaar maatregelen heeft getroffen).

Anne-Marie Bruggert - DNV-GL/KEMA
Melden aan beheerder
0
25 feb. 2018 - We hebben het weer een tijdje aangehoord en er zijn echt dagen en avonden dat het geluid een stuk storender is dan in de oude periode, de periode tot vorig jaar zomer.​ Bijvoorbeeld afgelopen vrijdag was het weer heel hinderlijk, met ook weer die vervelende pieptoon, tot laat in de avond. Het is dus betrekkelijk continu, in die zin dat het telkens terug komt, met gelukkig ook dagen er tussen dat het rustig is (zoals dit weekend) .
Als we het weer overdag horen op een door de weekse dag, maken we graag gebruik van uw aanbod om weer te komen luisteren en zullen we u bellen.
Mede namens onze buren van nr 14, Barbara Fockema Andreae en Marc Bezemer,

Vriendelijke groet
Melden aan beheerder

Stuur uw reactie naar