2018 11 de hesARNHEM/OOSTERBEEK - 25 december 2019
Het voormalige KEMA-bedrijven-terrein De Hes in Arnhems Buiten krijgt een natuurlijke, landschappelijke inrichting. Woningen en werkruimtes worden in compacte nederzettingen op de glooiende hellingen geplaatst. Groen, bomen en de Slijpbeek krijgen zo de ruimte.

Toekomstige bewoners beschikken over een eigen tuin in de vorm van een (dak)terras of veranda met uitzicht op en vrije toegang tot bos, park of beek. Door de woningen en werkruimtes aan en boven elkaar te situeren is het mogelijk honderden woningen te ontwikkelen in alle prijsklassen van huur en koop.

In onderzoek is een woontoren op de parkeerplaats naast pop-centrum Jacobiberg.
Investeerder en ontwikkelaar Amvest heeft het vernieuwende gebiedsconcept in een enquête en tijdens een bijeenkomst voorgelegd aan belangstellenden en omwonenden. Uit de reacties van de meer dan duizend deelnemers blijkt groot enthousiasme voor de landschappelijke inrichting.

torenflat.jpg - 9,31 kBWoontoren ‘in ontwerpfase’ bij De Hes in Arnhem West geeft onrust in de buurt.

Bewoners van de Arnhemse wijk Hoogstede-Klingelbeek maken zich zorgen over de mogelijke komst van een woontoren op de parkeerplaats van de Jacobiberg aan de rand van de buurt, bij de rotonde aan de Utrechtseweg tegenover Arnhems Buiten. 

»» Lees meer in De Gelderlander

 

 Vroege Vogels

Vroege Vogels TV maakte een wandeling over Den Brink en de Rosandepolder. Zij wandelde in de voetsporen van Kema-oprichter en bomenliefhebber J.C. van Staveren. De uitzending is te zien op 22 november om 19:35 uur op NPO2. En daarna ook nog terug te zien op vroegevogels.bnnvara.nl

 

 

Slijpbeek op deelgebied de HesTussen Arnhem en Oosterbeek wordt in de komende vijf tot tien jaar een nieuw park gevormd met de in vol ornaat te aanschouwen Slijpbeek als natuurlijke verbinding. 

Van het stroomgebied van de beek wordt een aaneengesloten gebied gemaakt waarvan het landgoed Mariëndaal, de bedrijventerreinen Den Brink en De Hes en de uiterwaarden van de Rosandepolder deel uitmaken. Door er de natuur en het groen te versterken en door de verbindingen in het door de Utrechtseweg doorsneden gebied te verbeteren, moet het daar zowel voor mens als dier beter toeven worden.

»» Lees meer in De Gelderlander

2017 12 hoogviet nieuwbouw aannemersbord 02Na 12 jaar gedoe kan bouw van Super Hoogvliet aan de  Utrechtseweg eindelijk beginnen

De nieuwbouw van Super Hoogvliet aan de Utrechtseweg krijgt de wind in de zeilen. Twaalf jaar broeden, duwen, trekken en schaven gingen aan de officiële start op donderdagmiddag vooraf. Een valse start resulteerde in massaal verzet uit de buurt. De initiatiefnemers delen de opluchting dat het eindelijk gelukt is. 

»» Lees meer in de Gelderlander

Super Hoogvliet zorgt in Arnhem voor tientallen nieuwe banen

ARNHEM - Een groep van tien verkeersregelaars wordt de komende maanden ingezet om de bouw van de nieuwe supermarkt van Hoogvliet te begeleiden aan de Utrechtseweg in Arnhem. 

»» Lees meer in de Gelderlander