SchuttersvlagSchutterij van de Clingelbeeck houdt haar jaarlijkse Schuttersdag onder het motto ‘De spa de grond in’. Zondag 28 augustus wordt er verzameld om 13.00 uur op het parkeerterrein van het Elektrum, waar ook kan worden geparkeerd.

Vandaar start men met de gebruikelijke rondgang door de buurt onder begeleiding van de Airborne Mallet Band uit Oosterbeek, samen met het St. Georgiusgilde uit Heumen en het St. Maartensgilde uit Epe. De route gaat van het Elektrum, via de Klingelbeekseweg, De Haspel, rechtsaf het Maïsveld, linksaf naar de Hoogstedelaan en de Utrechtseweg waar Schutterskoning Jan Wage met gade en kleinkinderen wordt opgehaald. Vandaar gaat het verder langs de Utrechtseweg, de korte Klingelbeekseweg, via de lange Klingelbeekseweg naar het Schuttersveld tegenover tandartspraktijk Rijnzigt.
Daar vindt om 13.45 uur de opening plaats. Aansluitend brandt de strijd om de nieuwe koning los.

Tijdens het schieten is er van alles te doen, onder andere is er mogelijkheid voor de bezoekers om met de kruisboog te schieten met er tussendoor natuurlijk tijd om de interne mens te versterken. Voor de kinderen is er een springkussen met daarnaast nog enkele verrassingen. Rond 16.00 uur wordt verwacht dat de strijd is beslecht en dat de nieuwe koning met een traditionele ceremonie ingehuldigd kan worden, waarbij de historische ketting uit 1668 het traditionele middelpunt is.