Nieuws en mededelingen uit de wijk Hoogstede-Klingelbeek

Zie ook "meer Nieuws" rechts of naar beneden (mobiel)

Onthulling Stenen KruisOp paaszaterdag 8 april verzamelde zich een grote groep buurtgenoten en genodigden bij de wijngaard voor een feestelijke gebeurtenis. Het Stenen Kruis, dat afgelopen oktober was opgehaald in Doesburg bij het Arsenaal, werd onthuld.
Er waren diverse speeches door iedereen die betrokken was geweest bij het hele proces: Henk Eggink, die op zoek was gegaan naar het kruis, Arthur Balduk, de eigenaar van Het Arsenaal in Doesburg, die het kruis uit een depot in Valburg had gehaald om de tuin wat aan te kleden, Margreet van Gastel van het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur, die bemiddelde bij de overdracht vanuit haar goede vriendschap met Loes van der Meijs, burgemeester van Doesburg, Bob Roelofs, wethouder van erfgoedzaken, stadsarcheoloog Martijn Defilet, die het kruis had onderzocht en schoongemaakt.

Na al deze vriendelijke en enthousiaste woorden onthulden Loes van der Meijs en Bob Roelofs samen het kruis door de vlag van de Buurtvereniging er af te trekken.
Na in 1939 te zijn verwijderd uit de buurt is het kruis nu dus weer terug in de wijk, in een hoek bij de wijngaard.

Historische informatie over dit moordkruis vindt u op deze pagina.